Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek | Communicatie | Transferable skills

Academic writing for PhDs

Doelgroep
Promovendus
Docenten
Bryan O' Donovan Randy Bax  (Vaardigheidsdocent) Damir Klisanic  (Vaardigheidsdocent) Elly Dutton Mariëlle Matthee  (Gastdocent)
Werkvorm
Cursus
Locatie
Je kunt de cursus online of op locatie (Lipsius) volgen
Studielast
56 uur
Taal
Engels
Startdata 2025
27 oktober (online), 28 oktober, 10 november (online), 14 november, 19 november

Waarom deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor onderzoekers die Engels als tweede taal gebruiken. Je leert niet alleen hoe je de Engelse taal correct gebruikt, maar ook hoe je effectief en passend Engels gebruikt voor een academische tekst. De cursus richt zich niet alleen op grammatica en woordgebruik, maar ook op schrijfstrategieën die kenmerkend zijn voor academisch schrijven in het Engels.

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Hoe je informatie effectief structureert
  • Hoe je ideeën en argumenten vloeiend met elkaar verbindt
  • Hoe je kritisch naar je eigen werk kijkt
  • Hoe je helder en beknopt schrijft
  • De conventies om belangrijke elementen in Engelse teksten te benadrukken

Van deelnemers wordt verwacht dat zij over een Engelse taalvaardigheid beschikken op niveau B2+/Engels 5 of hoger volgens het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen. Bent u niet zeker van uw niveau, doe dan de English language check (de test is in het Engels). 

Studielast

De cursus bestaat uit meerdere sessies van 2 of 3 uur, met in totaal ongeveer 14 uur huiswerk tussen de bijeenkomsten. De totale studielast bedraagt 56 uur.

Praktische Informatie

  • Deze cursus is alleen voor promovendi van Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit, TU Delft, en het LUMC.
  • Let op! Ben je een extern financierde of buitenpromovendus? Bespreek je deelname eerst met je begeleider.
  • Je kan je aanmelden voor deze cursus door op de registratieknop te drukken aan de rechterkant van deze webpagina.
  • De cursus is kosteloos voor medewerkers en promovendi.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.