Universiteit Leiden

nl en

Persoonlijke ontwikkeling | Effectief werken

Effectief en prettig thuiswerken

Thuiswerken in tijden van corona is voor veel mensen een uitdaging. Het werkritme is thuis anders dan op kantoor. En voor iedereen is het zoeken naar een goede balans tussen werk en privé. Tijdens de online workshop ontvang je tips over hoe je thuis de principes van timemanagement en zelfmanagement kunt toepassen.

Doelgroep
Docent
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Postdoc-onderzoeker
Werkvorm
Training

Doelgroep en prijs

Medewerkers Universiteit Leiden: €80,-.

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens de online workshop aan bod komen:

  • Kennismaking & vertrouwelijkheid
  • Introductie timemanagement in tijden van corona
  • Omgaan (en ervaringen) met een nieuwe realiteit: houding en invloed
  • Structuur van je werkdag
  • Fysieke werkomgeving
  • Hulpbronnen organiseren
  • Stress en energie
  • Persoonlijk actieplan

Aanpak

Tijdens de workshop bespreken we de theorieën en modellen van timemanagement en zelfmanagement. We kijken hoe we deze kennis kunnen toepassen op de eigen werksituatie. Je krijgt de gelegenheid om van andere deelnemers te horen waar zij tegen aanlopen en wat voor hun goed werkt. En je ontvangt een e-book met theorieën en modellen, inspirerende artikelen, handige (digitale) hulpmiddelen en tips die voor de hand liggen, maar waar je in de dagelijkse praktijk vaak niet aan denkt.

Na afloop van de workshop

Door reflectie breng je in beeld welke problemen je tegenkomt met thuiswerken en waar er ruimte is om anders te handelen. Dit betekent in sommige gevallen loslaten van wat je gewend bent. In andere gevallen moet je zaken, waar je op jouw reguliere werkplek veel plezier of houvast aan hebt, op een andere manier organiseren. We kijken naar hoe je omgaat met de huidige situatie en waar je wel en geen invloed (meer) op hebt. Je weet structuur aan te brengen in de thuiswerkrealiteit. Ook weet je te herkennen van wat belangrijk en/of urgent is en wat juist niet. Daarnaast weet je zich op te laden tijdens en na je werkdag om zo stress te verminderen.

Workload

De workshop duurt drieënhalf uur. Het voorbereiden op de workshop duurt maximaal een half uur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.