Universiteit Leiden

nl en

Effectief werken

Mindmappen voor promovendi

Mindmapping is een techniek om beter en sneller informatie op te nemen, te begrijpen en te onthouden. Deze techniek is beter afgestemd op de gebruiksaanwijzing van uw brein dan onze traditionele wijze van schrijven. De techniek kan worden toegepast bij brainstormen, ontwerpen, organiseren, samenvatten, notuleren, presenteren en leren.

Doelgroep
Promovendus
Docent
Menno Pronker  (Pronker Persoonlijke coaching & Breinmanagement)
Werkvorm
Workshop

In deze workshop leert u mindmappen. Dit is een techniek om informatie te orderen en op een duidelijke manier uit te beelden, zodat u de informatie beter kunt onthouden en reproduceren. Een mindmap is een boomstructuur rond een centraal thema.

Doelgroep

Promovendi van de Universiteit Leiden

Onderwerpen

  • Mindmappen en het brein.
  • Techniek van het mindmappen.
  • Nut van het mindmappen.

Na afloop van de training

Na afloop van de training beheerst u de vaardigheden om door middel van mindmappen informatie creatiever en effectiever te verwerken. U kunt de techniek mindmapping efficiënt toepassen voor al uw samenvattingen, aantekeningen en verslagleggingen. U bent beter in het reproduceren van informatie.

Aanpak

U gaat aan de slag met het maken van mindmaps aan de hand van een eigen casus. Om de techniek van het mindmappen goed onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat u er in de praktijk mee aan de slag gaat. Gedurende vier weken na de workshop krijgt u begeleiding van de trainer en kunt u hem vragen stellen en hem voorbeelden voorleggen. De studiebelasting van deze cursus is 14 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.