Universiteit Leiden

nl en

Management

Voeren van R&O-gesprekken voor leidinggevenden

Het voeren van een R&O-gesprek vergt goede gespreks- en motivatietechnieken. Na afloop van de training kunt u effectief communiceren met uw personeel, feedback geven, luisteren en doorvragen. Ook kunt u medewerkers motiveren om gezamenlijke doelen te behalen.

Doelgroep
Docent
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Docent
Vincent Hendriks  (Ardis)
Werkvorm
Training

De kwaliteit van uw personeel is bepalend voor het succes van uw afdeling. Dit betekent dat u zorgt voor hun ontwikkelingsmogelijkheden en stuurt op resultaatgericht werken.

Doelgroep

Leidinggevenden van de Universiteit Leiden.

Onderwerpen

Aan bod komen alle verschillende gespreks- en motivatietechnieken om een effectief R&O-gesprek te voeren met uw personeel.

Na afloop van de training

  • Kunt u met uw personeel duidelijke afspraken maken over hun ontwikkeling en de te behalen resultaten.
  • Bent u in staat een open dialoog te starten en kunt u feedback geven vanuit uw leidinggevende positie.
  • Kunt u de doelen van uw personeel verenigen en samenbrengen met de doelen van uw team en die van de universiteit.
  • Bent u in staat uw personeel te motiveren om vanuit de eigen verantwoordelijkheid de afgesproken doelen te realiseren.
  • Bent u op de hoogte van actuele, universitaire thema's, zoals duurzame inzetbaarheid, loopbaanbeleid wetenschappelijk personeel, diversiteit en onderwijskwaliteit.
  • Heeft u beter inzicht in uw eigen gedrag en drijfveren.

Aanpak en duur

De training duurt één dag. In de ochtend gaat u aan de slag met de universitaire thema's op het gebied van het R&O-gesprek. Een HR-medewerker is aanwezig om hier vragen over te beantwoorden. In de middag worden gesprekstechnieken geoefend met behulp van een trainingsacteur. U wordt gevraagd om van tevoren een eigen casus voor te bereiden. 

Na afloop van de training krijgt u de mogelijkheid om gesprekken uit de praktijk te bespreken via een telefonisch coachingsgesprek.

Let op

Mocht u uw inschrijving willen annuleren, dan verzoeken wij u contact op te nemen met HRM Opleidingen. U kunt tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren. Bij afmelding binnen twee weken voor aanvang of wanneer u niet komt opdagen, wordt een bedrag van €500,- in rekening gebracht.

De training is niet beschikbaar voor LUMC-medewerkers, gastmedewerkers en andere geïnteresseerden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.