Universiteit Leiden

nl en

Communicatie | Persoonlijke ontwikkeling

Let's Connect: webinar The Active Bystander

Docent
Marloes Siccema
Werkvorm
Workshop

Stel je bent getuige van ongewenst gedrag. Denk aan pesten, (seksuele) intimidatie, beledigen, kleineren, discrimineren etc. Het is dan best moeilijk om er iets van te zeggen. Je durft misschien niet, of wilt niet de eerste zijn die er iets van zegt of je bent bang dat anderen vinden dat je overdreven reageert. Toch weet je ook, dat dit soort zaken de cultuur op het werk behoorlijk kunnen verzieken en kunnen leiden tot een sociaal onveilige werkomgeving. Hoe kun je nu voorkomen dat je verlamt, dat je wegkijkt? Wat kun je doen, wanneer niets doen geen optie is?! Hoe bestrijd je ongewenst gedrag? Hoe word je een actieve omstander?

In deze online workshop krijg je een aantal technieken en handvatten aangereikt hoe je uit kunt spreken en je invloed kan vergroten om actief bij te dragen aan een prettige en veilige werksfeer. 

De online training wordt gegeven door Marloes Siccema, trainer van het team van The Active Bystander Training Company. Wil je deze training (live) met jouw eigen team volgen? Neem dan contact op met jouw HR-adviseur of stuur een mail naar hrmopleidingen@bb.leidenuniv.nl   

Aanmelden

Er worden meerdere sessies georganiseerd van deze training, zowel in het Nederlands als in het Engels. Maak via het menu rechtsboven je keuze en klik op de knop 'Registereren'.

Dit webinar is onderdeel van de Let's Connect toolkit. De toolkit biedt medewerkers interessante artikelen, trainingen en gesprekstools om vaardigheden te ontwikkelen om open met elkaar in gesprek te gaan. Zodat we samen kunnen werken aan een veilige, inclusieve en prettige werkomgeving waarin we nieuwsgierig zijn naar elkaar, naar elkaar luisteren en actief samenwerken. Erg belangrijk, want het is een van de ambities uit ons strategisch plan: Universiteit Leiden wil blijven bouwen aan een gezonde, betrokken en lerende gemeenschap. Waar we in open gesprekken en met respect voor elkaar actief samenwerken en bijdragen aan het waarmaken van onze ambities. Wil je meer handvatten en inspiratie voor een open gesprek? Kijk dan op de Toolkit Let’s Connect. Je vindt de toolkit op letsconnect.universiteitleiden.nl. Inloggen doe je met je ULCN-account.

Naar de toolkit Let's Connect.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.