Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Grafische technieken: de linoleumsnede

Dinsdag van 13:30-16:00 uur

Docent
Arjenne Fakkel

Voor wie
Voor beginners en mensen met ervaring.

Inhoud
In deze cursus leert u de grondbeginselen van de linosnede, of verdiept u zich verder in deze techniek.
We beginnen met het maken van een goed ontwerp dat u vervolgens op het linoleum zet en gaat uitgutsen.
Met hoogdrukinkt op waterbasis leert u vervolgens om een afdruk te maken. Er is veel aandacht voor het in-inkten. Het afdrukken zullen we met een lepel/ met de hand en met een pers doen. U kunt vervolgens een oplage drukken of gaan experimenteren. We maken een zwart/wit lino, een meerkleurendruk en een reductielinoleumprent.

De cursus is inclusief gebruik materiaal tijdens de lessen. 
Voor thuis kunt u een gutssetje ea materialen kopen bij Terpentijn. De eerste les krijgt een cursistenpasje waarmee u 10% korting krijgt bij Terpentijn.

Docent
De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar en kunstdocent Arjenne Fakkel. Arjenne is afgestudeerd op de KABK in Den Haag. Ze heeft haar atelier in Leiden, en geeft op diverse plekken les, waaronder in museum de Lakenhal. Zij ontwikkelde o.a. workshops voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en is actief voor Kunstoprecept. Ze beheerst de Nederlandse gebarentaal. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.