Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Meditatief tekenen

Woensdag van 12:30-14:00 uur

Docent
Lies Lantinga

Voor wie
Voor iedereen die wil leren tekenen vanuit ontspanning. Minimum leeftijd: 18

Inhoud
Meditatief tekenen kan een heel ontspannen manier van tekenen zijn. Het uitgangspunt is dat je vooral in contact leert zijn met dat wat je ziet en je ogen je hand meenemen. Dat je leert tekenen wat je ziet in plaats van wat je weet en daarmee denkt te zien. Zo leer je nauwkeuriger waarnemen. 
Verder is het belangrijk om uit de haast van alle dag te stappen en dus ook langzamer te bewegen, te tekenen. In het begin is dit behoorlijk omschakelen maar de moeite waard om meer levendig en verfijnd te leren tekenen
Met behulp van allerlei oefeningen leren we daarbij om het resultaat meer los te laten en je vooral te concentreren op het proces.  

Meditatief tekenen combineert een methodiek en een filosofie die afgeleid zijn van ‘Drawing on the Right Side of the Brain’ van Betty Edwards en ‘The Zen of Seeing’ van Frederick Franck.

Tijdens de cursus zullen we eenvoudige yoga/meditatie-oefeningen afwisselen/combineren met tekenen. Dit, om de ontspanning tijdens het tekenen optimaal te ervaren. Er zijn matjes aanwezig maar je kunt ook zelf een matje meenemen. Afhankelijk van het weer zullen we eventueel  buiten tekenen of op een andere locatie dan het Lak-atelier. 

De cursus is inclusief gebruik materiaal tijdens de lessen. 
Voor thuis kunt u een materialen kopen bij Terpentijn. De eerste les ontvangt een LAK cursistenpasje waarmee u 10% korting krijgt bij Terpentijn.


Docent
Lies Lantinga studeerde in 1995 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sindsdien is Lies actief als kunstenaar én leerkracht, en docente Beeldende Kunst. In 2014 volgde Lies een yoga-opleiding in India. 


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.