Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Schilderen met acryl: citeren en hergebruik | kunst door kunst geïnspireerd

Maandag van 10:00-12:30 uur

Docent
Lyda Bekker
Beeldmateriaal: De Dood van Marat van JL David uit 1793 en de reactie hierop van Reinier Lucassen zo’n 150 jaar later

Kunst door kunst geïnspireerd

Voor wie

Alle niveaus welkom

Inhoud
Door de eeuwen heen is er volop geciteerd in de beeldende kunst. Aan de hand van een aantal voorbeelden toon ik op welke wijze dat is gedaan en hoe gevarieerd daarmee wordt omgegaan. We kijken oa. naar  het schilderij: De dood van Marat uit 1793 van Jacques Louis David  dat veelvuldig is hergebruikt ook laat ik zien dat Daan van Golden en Robert Zandvliet rijkelijk citeren uit de kunstgeschiedenis. In deze korte cursus kiezen jullie zelf 1 of 2 schilderijen van voor 1800, je neemt  daarvan in de eerste les een ansichtkaart of print mee. Het schilderij is jouw inspiratiebron om er een eigen (schilder) reactie op te geven. We bouwen de lessen op door kleur- en schetsstudies van het schilderij te maken maar daarna komt het natuurlijk aan op je fantasie en het experiment om vorm te geven aan jr reactie op het door jou gekozen schilderij.

Docent

Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven deed Lyda Bekker toelatingsexamen bij de Rietveld Academie in Amsterdam. Ook studeerde ze enkele maanden in New York op de School of Visual Arts. In 2000 voltooide zij haar kunstopleiding. Sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar en docent.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.