Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Salsa Lady Style: Interpretation & Expression

Vrijdag van 18:00-19:00 uur

Docent
Alejandra Chen Cervantes

Voor wie
Iedereen is welkom, danservaring is een pré maar niet noodzakelijk. Kleed je comfortabel
in kleding waar je vrij in kunt bewegen. Schoenen: Latin dansschoenen (hakken) indien mogelijk of schoenen met zachte zolen voor betere flexibiliteit en comfort tijdens het dansen.

Inhoud
Deze cursus nodigt je uit om dansexpressie en -interpretatie te verkennen via Salsa. Dit zijn niet alleen leerstappen; het gaat erom dat je begrijpt hoe je je bewegingen kunt doordrenken met emotie, persoonlijkheid en individuele stijl.
Je duikt in de samensmelting van emoties met beweging. Van het begrijpen van de ritmes en beats van salsamuziek tot jezelf vrijuit uiten op de dansvloer.
Ook leer je verhalen vertellen door middel van sierlijke armstijlen en ingewikkeld voetenwerk.  De cursus gaat niet alleen over techniek, maar is ook bedoeld om je aan te moedigen je eigen kracht te verkennen, je vrouwelijkheid, om je unieke dansidentiteit te ontdekken en het interpreteren van de muziek en persoonlijke flair te onteikkelen.

Overweeg bovendien om deze cursus aan te vullen met de “Salsa Lady Styling
Fundamentals'' cursus, waar je je uitgebreid kunt verdiepen in de essentiële basisprincipes van Salsatechniek.

Docent
Alejandra Chen is een Mexicaanse danseres en performer gevestigd in Nederland. Zij begon haar artistieke reis met ballet, jazz en theater als kind. Maar het was echt salsa die haar greep, en haar verbond met haar Latijnse roots tijdens haar jongere jaren. Sindsdien doet ze mee meerdere internationale wedstrijden en congressen als professionele danser, ondertussen met ruim tien jaar ervaring als dansinstructeur.
Ze behaalde een eerste plaats in de categorie salsa damesteams door de Euroson te winnen Wereldkampioenschap Salsa 2018. Vanaf dat moment heeft Alejandra in diverse gezelschappen gedanst, meest recentelijk bij Euphoria Dance Company gevestigd in Amsterdam. Naast salsa heeft theater altijd deel uitgemaakt van haar artistieke groei. Of het nu gaat om optreden op internationale podia of achter de schermen combineert ze moeiteloos dans en theater,waardoor haar optredens een uniek tintje krijgen.

www.alechen.com

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.