Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Korte verhalen schrijven

Dinsdag van 19:30-21:30 uur (plus huiswerkopdrachten)

Docent
Femke Brockhus

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die korte verhalen wil leren schrijven. Ervaring is niet nodig.

Inhoud
Ernest Hemingway schreef ooit het kortste verhaal uit de geschiedenis van de literatuur: ‘For sale: baby shoes, never worn.’ Hoe kom je tot zo’n kernachtig verhaal, dat de lezer meteen grijpt? En waardoor kun je je laten inspireren als je een kort verhaal op papier wil krijgen?

Van enkele woorden tot een gevulde bladzijde: iedere vorm van het korte verhaal kent zijn eigen uitdagingen. Tijdens deze cursus onderzoeken we de kracht van het korte verhaal, en bespreken we de verschillende aspecten die bij het korte verhaal komen kijken. Ook leer je wie je voorgingen in het gebruiken van deze vertelvorm.

Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door je medecursisten en van feedback worden voorzien door de docent. Tijdens de wekelijkse cursus bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen.

Max aantal cursisten: 8

Docent
Femke Brockhus (www.debezigebij.nl/auteur/femke-brockhus) is romanauteur bij De Bezige Bij. Zij debuteerde met de roman Laat het stil zijn (2017) en in 2021 verscheen haar tweede roman Kleine haperende vluchten, die veel lof ontving in de media. NRC riep haar uit tot talent van het jaar. Ze studeerde Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.