Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

De Kracht van Expressie

Woensdag van 18:00-20:00 uur

Docent
Scott Blick

Voor wie
Voor iedereen die zijn of haar stem en lijf als expressiemiddel wil leren gebruiken.
Engelssprekenden ook welkom.

Inhoud
Wat hebben de theater disciplines spel, zang en dans met verbale en non-verbale communicatie en presentatie te maken?
Het antwoord is: alles. Net als bij dans, spel en muziek geef je in een presentatie vorm aan concepten of ideeën die je graag aan een publiek wilt overbrengen.
De Kracht van Expressie is een interdisciplinaire cursus. Het doel is om aspecten van beweging, spel en de stem te gebruiken om de verbale en non-verbale communicatie van deelnemers te onderzoeken en te ontwikkelen.
Begrippen als ruimte, dynamiek, tempo, adem, houding en het ‘plaatsen’ van informatie komen aan bod en vormen de basis om je verhaal op te bouwen. Deelnemers leren hun stem en lijf als expressiemiddel beter kennen en leren hun verhaal op een doelgerichte en overtuigende manier te vertellen. 

De kracht van expressie is tevens een perfecte voorbereiding voor studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en hun scriptie moeten verdedigen.

Tijdens de cursus krijg je elke week een huiswerkopdracht mee, zoals korte stukken tekst schrijven en uit het hoofd leren.

Docent
Scott Blick werkte als professioneel acteur/danser bij o.a. The Australian Opera Dancers en One Extra Co: Dance and Theatre. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium in Den Haag als counter tenor en werkt als zanger, acteur, regisseur en choreograaf bij opera- en muziektheaterproducties. Sinds 2002 geeft hij workshops en trainingen aan mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en studenten en helpt ze hun verbale en non-verbale communicatie en presentatievaardigheden te ontwikkelen. Meer weten: linkedin.com/in/scottblick 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.