Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Theater: speel een monoloog

Woensdag van 20:00-21:45 uur

Docent
Caroline Bik

Voor wie
Alle niveaus welkom. Engelsspreken ook welkom.

Inhoud
In de toneelcursus SPEEL EEN MONOLOOG leer je hoe je een personage creëert; wat zijn drijfveren en intenties zijn, hoe je personage praat en beweegt; hoe je een tekst je eigen maakt en tot leven brengt en nog veel meer.
De docent heeft alvast verschillende prachtige monologen uitgezocht waar je uit kunt kiezen.
Bijvoorbeeld De Mensenhater uit 1666 van Molière of De Kopvoeter van Esther Gerritsen uit 2007. Maar je kunt ook met een eigen monoloog spelen, of met een Engelse of Duitse tekst.
In iedere les komt een ander aspect van toneelspelen aan bod. Je werkt aan de tekst van je monoloog en de creatie van je personage. Stap voor stap leer je hoe je op een overtuigende manier een monoloog presenteert. Elke les oefen je met je gekozen monoloog en groei je in je rol en zo maak je de tekst echt van jou. 

Docent 
Caroline Bik houdt van taal, verhalen en theater en combineert deze liefdes in haar werk als theaterdocent; schrijver en verteller. Zij studeerde eerst als classicus af aan de Leidse Universiteit, daarna als theaterdocent aan de Hogeschool ArtEZ.
Sinds 1998 geeft zij theaterlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen op scholen en in culturele centra. Ook werkt Caroline als (speech)trainer voor studenten, ambtenaren of mensen uit het bedrijfsleven.
In haar lessen en trainingen maakt Caroline intuïtief en vakkundig gebruik van theatrale werkvormen om mensen beter te laten presteren. Met veel plezier leert zij mensen spelen met woorden, beelden, beweging en hun fantasie en creativiteit.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.