Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Tekenen naar waarneming: teken je favoriete voorwerp

Dinsdag van 10:00-12:30 uur

Docent
Arjenne Fakkel

Voor wie
Iedereen welkom

Inhoud
Heb jij een geliefd voorwerp en houd je van tekenen?

Tijdens de 4 ochtenden gaan we heel goed kijken naar een  voorwerp dat je zelf meeneemt. Het kan iets zijn dat je dierbaar is of gewone alledaagse voorwerpen.
Je gaat het schetsen vanuit verschillende gezichtspunten/ perspectieven. Hiervoor krijg je  handreikingen en leer je wat belangrijk is bij het kijken/ standpunt kiezen en schetsen.
Er is aandacht voor technisch tekenen naar de waarneming en eigen interpretatie/  beeldende vrijheid.
We kunnen werken met verschillende tekenmaterialen. Je kunt de schetsen uitwerken tot klare tekeningen of de schetsen als eindwerk zien.
Eventueel kunnen we er een boekje van maken, met een kaft en een cahiersteek, en wellicht een begeleidend tekstje of een gedicht.

Docent

De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar en kunstdocent Arjenne Fakkel. Arjenne is afgestudeerd op de KABK in Den Haag. Ze heeft haar atelier in Leiden, en geeft op diverse plekken les, waaronder in museum de Lakenhal. Zij ontwikkelde o.a. workshops voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en is actief voor Kunstoprecept. Ze beheerst de Nederlandse gebarentaal. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.