Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Tweedaagse workshop Zeefdrukken

Vrijdag 5 & vrijdag 19 april van 13:00-16:30 uur

Docent
Resi van der Ploeg

Voor wie 
Voor beginners en voor mensen die al wat ervaring hebben met zeefdrukken.

Inhoud  
Wie eenmaal een zeefdruk heeft gemaakt zal merken dat deze druktechniek onterecht in de vergetelheid is geraakt. Het levert heldere en kleurrijke resultaten op en is arbeidsintensief maar hartstikke leuk om te doen. In deze workshop zeefdrukken wordt de basis van deze techniek zo uitgelegd dat cursisten er thuis zelf mee verder kunnen. We zeefdrukken met waterverf en papieren sjablonen op een huis- tuin- en keukenmanier zodat je er thuis verder mee aan de slag kunt. Er mag flink worden geëxperimenteerd en tekenervaring is niet nodig. 

Materiaal is in de workshop aanwezig. Voor thuis kun je materialen aanschaffen bij Terpentijn.

Docent 
Resi van der Ploeg studeerde in 1994 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Resi is actief als kunstenaar, docent beeldende kunst en ze werkt als projectleider voor Museum De Lakenhal.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een workshop kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.