Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Workshop The reliable pelvis

Zaterdag 13 april van 10:00-13:30 (start op andere datum dan aavanleijk gepland)

Docent
Natalie Heller

Voor wie
Geen eerdere danservaring vereist. Nieuwsgierigheid naar het lichaam is een pré.

Inhoud
Heb je je ooit afgevraagd of alle problemen met je rugpijn liggen in de manier waarop je bekken je ondersteunt? Deze prachtige structuur bestaat uit 3 botten: de 2 iliacale botten en het heiligbeen. Het heiligbeen is de basis van je wervelkolom en de iliacale botten verbinden met je benen. Het bekken is de brug tussen boven- en onderlichaam. Deze botten kunnen worden gedraaid, opgetild, aan één kant of aan beide worden laten vallen, waardoor een onbalans ontstaat in de manier waarop uw lichaam wordt ondersteund.
In deze workshop richten we ons op 2 dingen: de anatomie van het bekken begrijpen, en je bewust worden van hoe je (individueel) je bekken gebruikt en wat je kunt doen om je bekken te ondersteunen.

Wat kun je verwachten:
- Meer te weten komen over de anatomie van de
   bekkengordel, de veranderingen in het ouder wordende 
   bekken, de relatie tussen het bekken en het bovenlichaam
   en lagere lichaamsdelen.
- Oefenen met het palperen van je eigen bekken om te voelen
   waar en hoe je botten liggen
- Een inleiding tot de biodynamica van het bekken
- Spanning rond het bekkengebied los te leren laten door subtiele
   en zachte bewegingen
- Hands-on partnerwerk om je te helpen met ervaren van
   de locatie en beweging van de bekkengordel.
- Deze nieuwe informatie verkennen door middel van beweging
- Het gevoel van vrijheid te ervaren in het bekkengebied

NB: Het bekkengebied kan psychosomatische stress bevatten. Heb je hier last van en heb je interesse in deze workshop, neem dan eerst contact op met Natalie Heller.

Docent 
Natalie Heller is een choreograaf en danskunstenaar. Ze heeft een MA in 'Creative Practice' van Trinity Laban en professionele training van Dance New Amsterdam (NYC), Movement Research (NYC), Siobhan Davies Studios (Londen) en Ecole Supérieure de l'Enseignement de la Danse (Montpellier, Frankrijk) . Ze is geïnteresseerd in lichaamsbewustzijn en in het helpen van haar studenten bij het ontwikkelen van energiezuinige bewegingspaden. Tijdens haar verkenning van verschillende bewegingsmethodologieën ontdekte ze Ashtanga Yoga, Pilates, Thaise massage, Body Mind Centering, Contact Improvisation, Alexander Technique, Skinner Releasing, Feldenkrais, Klein Technique en vele anderen. Ze volgt al meer dan twintig jaar bewegingsworkshops en is getraind door belangrijke spelers in het veld (waaronder Gill Clarke, KJ, Holmes, Malcolm Manning, Eva Karczag en vele anderen). Sinds 2006 geeft ze bewegingstechnieken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.