Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Afrikaanse percussie (djembé)

Vrijdag van 19:30-21:00 uur (start een week later dan aanvankelijk gepland)

Docent
Arno Willekes

Voor wie
Iedereen die zich wil verdiepen in de socio-culturele achtergronden en het leren bespelen van  Afrikaanse percussie instrumenten (djembe, doundoun, sabar etc)

Inhoud
In deze introductiecursus Afrikaanse Percussie zullen de basistechnieken van het bespelen van de djembe en doundoun trommels uit het Mande gebied in West-Afrika voorop staan. Grofweg zijn dit de landen Senegal, Mali, Guinee, Ivoorkust en Burkina Faso.

Dit dient echter als voorbeeld en illustratie voor de zeer uitgebreide en complexe vormen en stijlen van traditionele percussie die het Afrikaanse continent rijk is. Zo zullen ook de percussiemuziek van landen als Ghana, Nigeria en Congo aan bod komen en zal de docent dit in een breder kader van traditionele en populaire muziekstijlen plaatsen.

(Trommels zijn in de klas aanwezig)
 
Docent
Arno Willekes heeft Culturele Antropologie aan de UL gestudeerd en is afgestudeerd op de socio-culturele context van djembespelers en hun muziek in Tambacounda, Oost-Senegal. Sinds deze studie heeft hij zich verder verdiept in alle regionale stijlen van het djembe- en doundounspel bij verscheidene docenten en ook in de muziek van de sabar drums uit Senegal. Sinds 2000 geeft Arno meerdere keren per week les aan jong en oud, op scholen, instellingen en bij bedrijven. Hij doet dit met merkbaar enthousiasme en voor hem staat het plezier van samenspelen en optreden dan ook voorop.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.