Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Group Lessons of Music Composition

Dinsdag van 20:00-21:30 uur | startdatum opgeschoven naar 7 maart

Docent
Sara Zamboni

Voor wie
Heeft muziek een speciaal plekje in je hart? Ben je benieuwd hoe muziek vanaf nul tot stand komt? Speel je een instrument en/of maak je graag je originele muziekmateriaal? Ben je een vulkaan van muzikale gedachten, maar heb je moeite om een ​​manier te vinden om ze te ordenen? Wilt je je ideeën & esthetiek bespreken in een open, respectvolle en creatieve omgeving? Of misschien gewoon inspiratie op doen? Dan is deze cursus iets voor jou!
(minimum leeftijd: 18 jaar)


Inhoud
Deze compositiecursus georganiseerd in groepslessen is  toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek. Een instrument bespelen of noten kunnen lezen is niet nodig. Studenten zullen worden blootgesteld aan een bepaald repertoire, maar zijn ook vrij om hun favoriete liedjes mee te nemen, een discussie te openen en om constructieve feedback te vragen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan geluid als plastic materiaal met oneindige mogelijkheden en als de primaire bouwsteen van elke muzikale vorm of genre.
Muziek is een non-verbale vorm van communicatie, maar praten over muziek is een krachtig hulpmiddel, vooral als de leerlingen ook geïnteresseerd zijn in andere media en vormen van narrativiteit. Muziek is overal in onze samenleving en heeft veel verschillende functies: iedereen kan een bijdrage leveren.

Docent
Sara Zamboni (Italië, 1990) is een academisch geschoolde componist van hedendaagse muziek, klassiek pianiste en creatieve coach gevestigd in Nederland. Haar compositieprojecten omvatten instrumentale werken, elektronische muziek en combinaties voor verschillende bestemmingen, en bevoorrechte muziek voor live optredens in theaters en concertzalen. Ze is vooral geïnteresseerd in kamermuziek, hedendaags muziektheater, dansmuziek, choreografie & bewegingsonderzoek. Ze is lid van Nieuw Geneco, de beroepsvereniging van Nederlandse componisten.
In 2020 richtte ze Cytokine Records op, haar onafhankelijke platenlabel voor experimentele elektronische muziek. De online releases zijn gemaakt met liefde voor iedereen die tijd, nieuwsgierigheid en verlangen heeft om te luisteren.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.