Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Singing: You have a voice!

Donderdag van 16:00-17:00 uur (start 1 week later dan aanvankelijk gepland)

Docent
Aleksandra Popovska

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor absolute beginners, maar ook voor degenen die een basis zangopleiding hebben gehad maar hun zangtechniek en zangvaardigheid verder willen ontwikkelen.
Deze cursus gaat niet over tips en trucs, maar meer over verliefd worden op het proces van het oefenen van zingen.

Inhoud
De menselijke stem is een opmerkelijk instrument. Het is het belangrijkste middel waarmee we onszelf uitdrukken en onze stemmingen en overtuigingen overbrengen. Het geeft ons de kracht om te communiceren - niet alleen in spraak maar ook in zang.

In deze cursus verkennen studenten de mogelijkheden van dit geweldige instrument en leren ze over de vele manieren waarop de stem kan worden gebruikt.
Cursisten werken aan hun vocale en auditieve vaardigheden, leren over vocale gezondheid, krijgen een basisoverzicht van de vocale techniek en leren over de toepassing ervan op liedjes in verschillende muziekgenres. De cursist leert over zijn/haar eigen zanginstrument en de optimale functie ervan en krijgt begeleiding om zijn muzikaliteit verder te ontwikkelen.
Praktische oefeningen zullen worden gepresenteerd om cursistente helpen zelfvertrouwen te krijgen met behulp van een gevarieerd repertoire - van pop tot rock, soul, jazz, r&b, klassiek, etc.

Docent
De carrière van Aleksandra Popovska omvat twee decennia en verschillende landen; ze is internationaal bekend als zangeres, zangleraar, componist en koorleider van de gemeenschap. Haar werk heeft haar naar meer dan vijftien landen gebracht, waar ze samenwerkte en vele studenten en kunstenaars inspireerde. Ze is opgeleid in verschillende muziekdisciplines (zang, een compositie voor media, muziekeducatie en muziekproductie) in Nederland, Engeland en Macedonië. Ze had meer dan honderd optredens op verschillende podia over de hele wereld (om er maar een paar te noemen: Rotterdam Opera Festival, Neuköllner Oper-Berlin, Macedonische Nationale Opera & Ballet, enz.). Aleksandra nam deel aan opnames van meer dan vijftien cd's in verschillende muziekgenres. Aleksandra is lid van de Nederlandse Vereniging van Vocale Pedagogen en de Nederlandse Vereniging van  Componisten .

Lukt het niet om online-in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.