Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

World Music Series: Singing around the World

Donderdag van 16:00-17:00 uur

Docent
Aleksandra Popovska

Voor wie
Voor beginners met een goed muzikaal gehoor , én voor studenten met wat zangervaring. Noten kunnen lezen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Cursusbeschrijving
De liedjes, uit vele culturen en tradities, geven een boodschap weer van eenheid, verbinding, empathie en empowerment. Een simpele zangact kan iemands humeur en welzijn verbeteren.
Elke sessie biedt een aantal fysieke en vocale warming-ups, en behandelt enkele niet-westerse zangtechnieken, terwijl we een reeks opbeurende en inspirerende liedjes verkennen om te zingen. Betoverende melodieën uit Afrika, onverwachte ritmes uit de Balkan, Spaanse slaapliedjes, traditionele gezangen uit Noordse landen, Indiase mantra's, etc.. Liederen met universele thema's als liefde en verlangen, verlies en vreugde zullen worden gezongen. De sfeer van deze lessen is ontspannen en vriendelijk.

Reactie van een student:
"De lessen zijn een van de herkenningspunten in mijn week geworden. Beginnend met zachte fysieke beweging en adembewustzijn, voelt het leiden naar de vocale warming-ups als een natuurlijke uitnodiging voor geluid en zang. Elk nummer heeft zijn eigen emotionele landschap dat we worden uitgenodigd om te ontdekken en daarbij in contact komen met onze eigen gevoelens."

Docent
De carrière van Aleksandra Popovska omvat twee decennia en verschillende landen; ze is internationaal bekend als zangeres, zangleraar, componist en koorleider van de gemeenschap. Haar werk heeft haar naar meer dan vijftien landen gebracht, waar ze samenwerkte en vele studenten en kunstenaars inspireerde. Ze is opgeleid in verschillende muziekdisciplines (zang, een compositie voor media, muziekeducatie en muziekproductie) in Nederland, Engeland en Macedonië. Ze had meer dan honderd optredens op verschillende podia over de hele wereld (om er maar een paar te noemen: Rotterdam Opera Festival, Neuköllner Oper-Berlin, Macedonische Nationale Opera & Ballet, enz.). Aleksandra nam deel aan opnames van meer dan vijftien cd's in verschillende muziekgenres. Aleksandra is lid van de Nederlandse Vereniging van Vocale Pedagogen en de Nederlandse Vereniging van  Componisten .

Lukt het niet om online-in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.