Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Singing Basics: A Vocal Discovery in 6 weeks

Donderdag van 15:00-16:00 uur

Docent
Aleksandra Popovska

Voor wie
De basiscursus zang is geschikt voor beginners en mensen die een passie en nieuwsgierigheid hebben om meer over hun stem te leren.

Inhoud
In acht weken onderzoeken we de manieren om de stem, de persoon, de emoties en de geest bij elkaar te brengen.
Cursisten werken aan hun vocale en auditieve vaardigheden, krijgen een basisoverzicht van de vocale techniek en leren over de toepassing ervan op liedjes in verschillende muziekgenres. De student leert over zijn/haar eigen stem en de optimale werking ervan, over de stemgezondheid en krijgt begeleiding bij het verder ontwikkelen van zijn/haar eigen muzikaliteit.
Er worden praktische oefeningen aangeboden om cursisten te helpen vertrouwen te krijgen in het gebruik van een gevarieerd repertoire - van pop tot rock, soul, jazz, r&b, klassiek, enz.

Docent
De carrière van Aleksandra Popovska omvat twee decennia en verschillende landen; ze is internationaal bekend als zangeres, zangleraar, componist en koorleider van de gemeenschap. Haar werk heeft haar naar meer dan vijftien landen gebracht, waar ze samenwerkte en vele studenten en kunstenaars inspireerde. Ze is opgeleid in verschillende muziekdisciplines (zang, een compositie voor media, muziekeducatie en muziekproductie) in Nederland, Engeland en Macedonië. Ze had meer dan honderd optredens op verschillende podia over de hele wereld (om er maar een paar te noemen: Rotterdam Opera Festival, Neuköllner Oper-Berlin, Macedonische Nationale Opera & Ballet, enz.). Aleksandra nam deel aan opnames van meer dan vijftien cd's in verschillende muziekgenres. Aleksandra is lid van de Nederlandse Vereniging van Vocale Pedagogen en de Nederlandse Vereniging van  Componisten .

Lukt het niet om online-in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.