Universiteit Leiden

nl en

Didactiek

MicroLab Escapegame: how to motivate students with gamebased learning elements

Voel jij je ook uitgedaagd om je leerlingen aan te moedigen via game-based learning? Ben jij in voor een spelletje om te ontdekken hoe je middels game-based learning de motivatie van studenten kunt (terug)winnen? Schrijf je dan in voor deze MicroLab!

Doelgroep
Docent
Werkvorm
Training
Verzorgd door
Erasmus Universiteit

Op een spelende manier leer je praktische strategieën om game-based learning te gebruiken in jouw vak, en waarom deze strategieën motiverend zijn voor studenten. De MicroLab bestaat uit de online escapegame en een aansluitende sessie waarin je de inzichten uit de game uitwerkt en toepast op je eigen onderwijs.

Na dit MicroLab ben je in staat om:

  • Te reflecteren op de bruikbaarheid van game-based learning om de motivatie van studenten in jouw onderwijs te stimuleren.
  • De motivatiefactoren te koppelen aan de elementen van game-based learning, waardoor je middels game-based learning de motivatie van je studenten kan stimuleren en behouden.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de Microlab Escapegame en de aanmeldlink vind je hier.

LDE universiteiten stellen cursusaanbod voor elkaars docenten open

Docenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen gebruik maken van elkaars cursusaanbod. De LDE universiteiten willen met deze pilot je de kans geven om je perspectief te verbreden en te leren van docenten van een andere universiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.