Universiteit Leiden

nl en

Didactiek

De regeltjes

Studenten zijn vaak weinig geïnteresseerd in officiële regels, reglementen en wetten die samenhangen met het volgen van onderwijs aan een universiteit. Terecht, want regeltjes zijn saai en nauwelijks van belang zolang alles goed loopt en je geen speciale wensen hebt.

Doelgroep
Ondersteunend personeel
Docenten
Clair Kamphuis-Francis  (Studentendecaan)
Werkvorm
Training
Workshop

Treed er echter hinderlijke studievertraging op? Of wil je als student iets extra’s? Loopt een student binnen de opleiding tegen een muur op? Dan blijkt het van belang dat je als student op de hoogte bent van je rechtspositie. Om een student adequaat te kunnen adviseren is het onontbeerlijk om een overzicht te hebben van de voor een student van belang zijnde geldende wet- en regelgeving.

Voor wie

Studieadviseurs van de Universiteit Leiden en externe studieadviseurs. Externe studieadviseurs betalen €100,- voor de training. Voor studieadviseurs in dienst van de Leidse universiteit is de training gratis.

Onderwerpen

De besproken onderwerpen zijn afhankelijk van casussen die deelnemers aan de training zelf inbrengen.

Na afloop van de training

Weet u welke wet- en regelgeving van belang is voor studenten.

Aanpak

Na een inleiding over geldende wet- en regelgeving volgt aan de hand van casuïstiek een uitwisseling van dagelijkse praktijkervaringen en een discussie over de grenzen die we hanteren bij het toepassen van regels. Daarnaast leert u hoe u regelingen kunt gebruiken om studievoortgang te bevorderen, dan wel studenten - die niet in staat zijn om in een redelijke tijd de studie af te ronden - de juiste conclusies te laten trekken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.