Universiteit Leiden

nl en

Uitbetaling proefpersonen

Op deze pagina vind je informatie over het uitbetalen van proefpersonen.

Uitbetaling proefpersonen binnen Europa

Je kunt proefpersonen uit SEPA-landen (binnen Europa) uitbetalen door middel van een bankuitbetaling, een geschenk of een VVV-kaart.

Ga naar het Serviceplein op de medewerkerswebsite en klik daar op “Mijn betalingsaanvragen”. Voor het regelen van de uitbetaling heb je de volledige naam, het adres, de woonplaats, IBAN, het BSN-nummer en de geboortedatum nodig van de proefpersoon. 

De door jou voorgeschoten kosten declareer je via "Reizen en onkosten" via Self Service. Je voert de volledige naam in van de proefpersoon en upload het betaalbewijs van jouw uitgaven als bijlage.

Je kunt een VVV-bon bestellen via “Mijn betalingsaanvragen” via het Serviceplein. Voor het regelen van de uitbetaling heb je de volledige naam, het adres, de woonplaats, IBAN, het BSN-nummer en de geboortedatum nodig van de proefpersoon. 

Waar je op moet letten bij een uitbetaling

Indien de proefpersoon (geldt alleen voor proefpersonen woonachtig in NL) meer dan €10 per jaar van Universiteit Leiden ontvangt (dit kan uit verschillende onderzoeken) dan zal deze persoon medio januari van het opvolgende jaar een brief krijgen van de universiteit dat hij/zij een vergoeding heeft ontvangen die moet worden opgegeven bij de Inkomsten Belasting-aangifte. Meld dit van te voren aan de proefpersoon.

Uitbetaling proefpersonen buiten Europa

Je kunt proefpersonen uit NIET-SEPA landen (buiten Europa) uitbetalen door middel van een bankuitbetaling of geschenk.

Een bankuitbetaling voor proefpersonen buiten Europa doe je via het PNIL-Formulier (Personeel Niet In Loondienst formulier). Voor het regelen van de uitbetaling heb je de volledige naam, het adres, de woonplaats en de IBAN van de proefpersoon nodig.

De door jou voorgeschoten kosten declareer je via "Reizen en onkosten" via Self Service. Je voert de volledige naam in van de proefpersoon en upload het betaalbewijs van jouw uitgaven als bijlage.

Waar je op moet letten bij een uitbetaling

Voor betalingen aan NIET-SEPA landen worden standaard extra transactiekosten in rekening gebracht aan de universiteit. Dit begint met €4,50 per uitbetaling en kan verder oplopen. Daarnaast is het nodig om aanvullende bankgegevens op te geven om de betalingen te voldoen. Betalingen buiten Europa onder de €10 worden derhalve niet uitgevoerd. 

Hulp bij uitbetalingsvorm proefpersoon

Via de beslisboom kun je snel en eenvoudig zien welke betalingen mogelijk zijn voor proefpersonen, hoe je een betaling aan een proefpersoon kan aanvragen en via welk systeem of portal je dit aanvraagt.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze informatie toch nog vragen? Stel deze dan aan het FSSC via de Helpdesk Portal

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.