Universiteit Leiden

nl en

Inkopen, aanbesteden en bestellen

Wil je iets inkopen of bestellen namens de universiteit? Houd rekening met de verschillende inkoopprocedures. Bijvoorbeeld het bestellen bij vaste leveranciers. Heb je tijdelijk personeel nodig? Ook dan zijn er procedures. Die vind je op de pagina van P&O.

Gelden de vaste leveranciers niet voor jouw inkoop? Dan moet je vanaf een bepaald bedrag aanbesteden.

Binnen de universiteit bestaan verschillende inkoop- en verkoopprocessen. Via het Serviceplein kun je op één centrale plek al je bestellingen plaatsen, verkoopfacturen aanvragen en betalingsaanvragen doen.

Wil je iets bestellen dat je voor je werk nodig hebt? En heeft de universiteit daar een vaste leverancier voor? Dan ben je verplicht het daar te (laten) bestellen. Hier meer informatie over het bestellen van:

Overzicht vaste leveranciers

Met deze leveranciers heeft Universiteit Leiden overeenkomsten voor de levering van bepaalde producten.

Meer informatie over hoe je bestelt - en bij wie

Heb je tijdelijk personeel nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Van uitzendkracht tot zzp'er, van tijdelijke dienstbetrekking tot detachering. Overleg altijd eerst met de afdeling P&O voor je personeel inhuurt. Daar weten ze precies waar je rekening mee moet houden.

Op de pagina van P&O lees je meer over de inhuur van tijdelijk personeel

Tijdelijk personeel nodig (pagina P&O)

De aanschaf van wetenschappelijke apparatuur valt onder de Aanbestedingswet. Niet alleen de wetgever maar ook subsidiegevers eisen strikte naleving van deze wet. Je moet je daarnaast aan universitaire inkoopregels houden.

Universitair Vastgoedbedrijf

Het universitair Vastgoedbedrijf heeft de rol van eigenaar bij het bouwen van nieuw vastgoed en het onderhoud en de renovatie van bestaand vastgoed. 

Grote bouw- en renovatieprojecten vallen vanwege hun omvang onder de aanbestedingswet. Het Vastgoedbedrijf verzorgt deze aanbesteding en is ook verantwoordelijk voor de aanbesteding van vastgoedgerelateerde diensten van bijvoorbeeld architecten, adviseurs en onderhoudsaannemingen.

Faculteiten en eenheden

Faculteiten en eenheden hebben de rol van huurder. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor klein (huurders)onderhoud zoals binnenschilderwerk, het vervangen van vloerbedekking en andere kleine aanpassingen. 

Heb je wensen met betrekking tot de techniek of inrichting van een ruimte? Neem dan contact op met de beheerder van jouw locatie. Deze adviseert je - eventueel in overleg met Vastgoed bij je huisvestingswensen.

Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Om verwarring over uit te voeren onderhoud te voorkomen,is in de demarcatielijst vastgelegd wie waarvoor verantwoordelijk is.

Bekijk de demarcatielijst
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.