Universiteit Leiden

nl en

Fietsen

Als u met de fiets naar uw werk komt, kunt u gebruik maken van de fietsenrekken of afgesloten fietsenstallingen van de universiteit. Voor een afgesloten stalling heeft u wel toegang nodig via uw LU-Card. U kunt bij de sommige locaties ook een dienstfiets lenen.

Fietsenstalling

Op de terreinen bij de gebouwen zijn fietsenrekken aanwezig. Stal hierin uw fiets of gebruik de afgesloten fietsenstalling. Deze is uitsluitend voor medewerkers  van de universiteit. U heeft hiervoor wel toegang nodig via uw LU-Card. 

In verband met veiligheid is het uitsluitend toegestaan fietsen in de fietsenrekken neer te zetten. Dus plaats uw fiets niet op de stoep, voor ingangen van gebouwen of in gebouwen. De universiteit is niet aansprakelijk voor diefstal of vernieling van fietsen.

Dienstfietsen

U kunt bij sommige locaties een dienstfiets lenen. Heeft u een dienstfiets nodig? Dan kan u een fietssleutel ophalen bij de receptie. Dienstfietsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd en moeten dezelfde dag weer worden teruggebracht.

Fietsen
Op de science campus kunnen medewerkers, studenten en bezoekers gebruik maken van diverse open en gesloten fietsenstallingen.

Medewerkers
Medewerkers kunnen gebruiken maken van de volgende fietsenstallingen:

 • Gorlaeus Collegezalengebouw: aan de voorzijde van het gebouw is een open fietsenstalling.
 • Huygens-gebouw: zowel aan de voorkant als aan de zijkant van het gebouw is een gesloten fietsenstalling, toegankelijk met je LU-card. Aan de voorzijde is ook een open fietsenstalling.
 • Oort-gebouw: bij de ingang van het gebouw is een open overdekte fietsenstalling.
 • Sylvius: aan de voorkant van het gebouw is zowel een open als gesloten fietsenstalling. De gesloten fietsenstalling is toegankelijk met je LU-card.
 • Snellius: aan de voorkant van het gebouw is zowel een open als gesloten fietsenstalling. De gesloten fietsenstalling is toegankelijk met je LU-card.

Elektrische fietsen kunnen opgeladen worden bij een van de oplaadpunten in de gesloten fietsenstallingen onder het Huygens en het Gorlaeus Collegezalengebouw.

Heb je geen toegang tot een van de gesloten fietsenstallingen? Meld je dan bij de Servicedesk.

Studenten en bezoekers
Studenten en bezoekers kunnen gebruik maken van de open fietsenstallingen bij het Gorlaeus Collegezalengebouw, Huygens –en Oort-gebouw, het Sylvius, het Snellius, het LMUY en het Van Steenis (zie plattegrond).

Scooters en brommers
Scooters en brommers mogen alleen geparkeerd worden op de daarvoor bestemde locaties. Deze locaties zijn:

 • Huygens-gebouw: nabij de ingang onder de loopbrug.
 • Sylvius: bij de fietsbeugels
 • Snellius: aan de zijkant van het gebouw, maar niet voor de ingang.

Huisregels fietsenstallingen
Minimaal eenmaal per jaar worden langdurig gestalde fietsen, ook wel weesfietsen genoemd, verwijderd. Verwijderde fietsen worden afgevoerd naar het fietsdepot.

In fietsenstallingen gelden de volgende huisregels:

 1. Het stallen van fietsen is op eigen risico;
 2. Stal een fiets alleen in het fietsenrek;
 3. Verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd. Doorgeknipte fietssloten worden niet vergoed;
 4. Brommers/scooters & motoren zijn niet toegestaan.

Dienstfietsen
Dienstfietsen kun je niet van tevoren reserveren. Uitgifte van de dienstfietsen, gaat via de recepties. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.