Universiteit Leiden

nl en

Parkeren

De parkeerterreinen van de universiteit zijn niet openbaar. Parkeren is ook niet gratis. Komt u naar uw werk met de auto? Vraag dan een parkeerabonnement aan voor een parkeerterrein van de Universiteit Leiden. Het abonnement wordt aan uw LU-Card toegevoegd. U kunt uw LU-Card vervolgens gebruiken als toegangspas. Er worden geen parkeerabonnementen verkocht aan studenten.

Hoe werkt het?

Voor een parkeerabonnement is een LU-Card nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan een LU-Card aan. Heeft u een LU-Card? Dan kunt u een parkeerabonnement op de volgende manier aanvragen:

 • Vul het formulier toegangsrechten parkeren LU-Card in.
 • Print het ingevulde formulier uit en lever het in bij de Servicedesk van het Witte Singel Doelencomplex, Pieter de La Court of het Gorlaeus en betaal direct met pinpas.
 • Is er geen plek op het parkeerterrein van uw keuze? Dan krijgt u een beschikbare parkeergelegenheid in de buurt toegewezen.
 • Twee weken voor de einddatum van uw abonnement ontvangt u een mail om uw abonnement te verlengen.

Aanvragen parkeerabonnement

Vraag toegangsrechten voor parkeren op uw LU-Card aan.

Aanvragen

Kosten

Een parkeerabonnement kost € 15,50 per maand. Bij een jaarabonnement betaalt u € 155. U vindt hier onder alle parkeertarieven:

Parkeertarieven 
  Per jaar Per maand Per dag Per uur btw

Personeel

€ 155,00 € 15,50     inc.

Opdrachtnemers

€ 315,00 € 31,50     exc.

Maliebaan dagkaart

    € 6,00    

Kort parkeren Sportcentrum

      € 1,00  

Parkeren voor gasten

 • Bezoekers en gasten kunnen (tegen betaling) terecht op het parkeerterrein van het Universitair Sportcentrum en Rijnveste garage.
 • Ontvangt u bezoekers op het Gorlaeus, Sylvius, Snellius en Huygens? Meld ze aan bij de Servicedesk. Zij kunnen zich dan melden bij de slagboom.
 • Organiseert u een evenement? U kunt dan dagkaarten aanvragen voor uw gasten. Een dagkaart kost €8,- per voertuig per dag. Voor het doen van de aanvraag betaalt u € 25,- aan administratiekosten per aanvraag.

Bezoekers kunnen ook betaald parkeren in Leiden.  Meer informatie hierover vindt u op www.leiden.nl/parkeren.

Parkeren voor gastmedewerkers

Gastmedewerkers die voor een langere periode verbonden zijn aan de Universiteit Leiden kunnen parkeren op de parkeerterreinen van de universiteit. Voor een parkeerabonnement is een LU-Card nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan een LU-Card aan. Heeft u een LU-Card? Dan kunt u een parkeerabonnement op de volgende manier aanvragen:

 1. Vul het online aanvraagformulier in. 
 2. Print het ingevulde formulier uit en lever het in bij de Servicedesk van het Witte Singel Doelencomplex, Pieter de La Court of het Gorlaeus en betaal direct met pinpas. Een parkeerabonnement kost € 15,50 (incl. btw) per maand. Bij een jaarabonnement betaalt u € 155 (incl. btw). 
 3. De servicedesk stuurt uw aanvraag door naar de afdeling Vastgoed.
 4. U ontvangt bericht als uw aanvraag is verwerkt. Dit kan minimaal één werkdag duren.

Parkeren leveranciers en opdrachtnemers

Leveranciers van het Universitair Facilitair Bedrijf kunnen een parkeerpas aanvragen door contact op te nemen met Josephine van den Berg van het UFB. Opdrachtnemers, zoals aannemers, kunnen zelf een parkeerpas aanvragen. De kosten voor een parkeerpas bedragen €315 per jaar of €31,50 per maand (exc. btw) en dienen door de opdrachtnemer zelf te worden voldaan.

Ontheffing parkeergeld mindervaliden

Bent u aantoonbaar mindervalide, dan kunt u een ontheffing van parkeergelden aanvragen. Deze moet u wel laten ondertekenen door de aangewezen verantwoordelijke van uw faculteit of eenheid. In de meeste gevallen is dit de directeur bedrijfsvoering.

Ontheffing parkeergeld werk-werk verkeer

Parkeert u voor werk-werk verkeer op verschillende parkeerterreinen, dan kunt u een ontheffing van parkeergelden aanvragen. Hiervoor is wel toestemming nodig van uw directeur bedrijfsvoering. 

Restitutie parkeerabonnement

Heeft u een jaarabonnement en stopt u minimaal 2 maanden voor het einde van abonnement met werken bij de Universiteit Leiden (ontslag, ziekte of zwangerschap) dan kunt u restitutie aanvragen.

Voorwaarden parkeerabonnement

 • De faculteit of eenheid wijst het parkeerabonnement toe. Er geldt hiervoor een maximum. Indien dat bereikt is, krijgt u een abonnement voor een naburige parkeergelegenheid.
 • Het parkeerabonnement is voor woon-werk en werk-werk verkeer.  Langdurige stalling is niet toegestaan.

Parkeren in Den Haag

In Den Haag zijn geen parkeerplaatsen voor medewerkers en/of gasten. U kunt (betaald) parkeren in de parkeergarages Spui, Plein, Muzenhof of Schedeldoekshaven.

Laadpalen

De Universiteit Leiden heeft een aantal laadpalen waar u uw elektrische auto kunt opladen. Als u een parkeerabonnement voor de universitaire parkeerterreinen/garages heeft, kunt u voor het opladen gebruik maken van uw reguliere laadpas, die gebruikt wordt in openbare ruimtes.

De locaties van de laadpalen zijn:

Maliebaan garage Zuid   2 laadpunten
Sylviusterrein   2 laadpunten
Niels Bohrweg 2 laadpunten

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie