Universiteit Leiden

nl en

Parkeren

De parkeerterreinen van de universiteit zijn niet openbaar. Parkeren is ook niet gratis. Komt u naar uw werk met de auto? Sluit dan een parkeerabonnement af voor een parkeerterrein van de universiteit. Het abonnement wordt automatisch aan uw LU-Card toegevoegd. U kunt uw LU-Card vervolgens gebruiken als toegangspas.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar het Serviceplein en log in met uw ULCN account.
 2. Klik op de tegel 'Parkeerabonnement'.
 3. Kies voor een jaarlijks of maandelijks abonnement en vul uw kenteken in.
 4. Kies een parkeerlocatie. U krijgt automatisch toegang tot alle parkeerterreinen binnen uw zone. Wilt u toegang tot parkeerterreinen in andere zones? Hieronder leest u over de opties.
 5. Kies hoe u wilt betalen. U betaalt via iDeal of met uw creditcard. Als u vóór 23.00 uur online betaalt, dan kunt u de volgende dag al parkeren.
 6. Het abonnement wordt automatisch aan uw LU-Card toegevoegd. Daarvoor hoeft u niets te doen. Heeft u nog geen LU-Card? Vraag dan een LU-Card aan.
 7. Nadat uw betaling succesvol is afgerond, ontvangt u via uw werkmail een bevestiging, inclusief een factuur.

Niet in loondienst?

Bent u niet in loondienst, maar heeft u wel een personeelsnummer? Dan gelden er andere aanvraagprocedures:

 1. Vul het aanvraagformulier in.
 2. Kies een parkeerlocatie. U krijgt automatisch toegang tot alle parkeerterreinen binnen uw zone. Wilt u toegang tot parkeerterreinen in andere zones? Hieronder leest u over de opties.
 3. Kies hoe u wilt betalen. U betaalt via iDeal of met uw creditcard. Als u vóór 23.00 uur online betaalt, dan kunt u de volgende dag al parkeren.
 4. Het abonnement wordt automatisch aan uw LU-Card toegevoegd. Daarvoor hoeft u niets te doen. Heeft u nog geen LU-Card? Vraag dan een LU-Card aan.
 5. Nadat uw betaling succesvol is afgerond, ontvangt u via uw werkmail een bevestiging, inclusief een factuur.

Parkeerabonnement aanvragen voor gastmedewerkers >>

Voorwaarden

 • De faculteit of eenheid wijst het parkeerabonnement toe. Er geldt hiervoor een maximum. Indien dat bereikt is, krijgt u een abonnement voor een naburige parkeergelegenheid.
 • Het parkeerabonnement is voor woon-werk en werk-werk verkeer.  Langdurige stalling is niet toegestaan.
 • Er worden geen parkeerabonnementen verkocht aan studenten.

Kosten

Een parkeerabonnement kost € 15,50 incl. btw per maand. Bij een jaarabonnement betaalt u € 155 incl. btw.

Restitutie parkeerabonnement

Heeft u een jaarabonnement en stopt u minimaal 2 maanden voor het einde van abonnement met werken bij de Universiteit Leiden (ontslag, ziekte of zwangerschap) dan kunt u restitutie aanvragen.

Parkeerabonnement verlengen

Ongeveer vier weken voor de einddatum van uw abonnement ontvangt u een mail om uw abonnement te verlengen via het Serviceplein. Verlengen is mogelijk vanaf één maand voor het einde van het abonnement.

Toegang tot meerdere parkeerterreinen

In het Serviceplein geeft u de parkeerlocatie aan. U kunt maar één parkeerlocatie kiezen. U heeft dan toegang tot alle parkeerterreinen die horen bij de zone van uw parkeerlocatie. Die zones vindt u hieronder.

Heeft u voor uw werk toegang nodig tot meerdere parkeerterreinen in verschillende zones? Dan vraagt u dit aan via het aanvraagformulier parkeren voor werk-werk. Kijk eerst of u wellicht al toegang hebt, omdat u een parkeerabonnement hebt voor een ander parkeerterrein binnen dezelfde zone. Als dat niet het geval is, dan kan parkeerbeheer u eventueel parkeerrechten toekennen voor andere parkeerterreinen. Toegang tot meerdere zones kan alleen als u in het bezit bent van een actief abonnement.

Drie parkeerzones

Zone Boerhaave
Toegang tot Rijnveste-parkeergarage en parkeerterrein Willem Einthovengebouw
Zone Leeuwenhoek
Toegang parkeergarage Gorlaeus Gebouw, Gorlaeus Schotel, Niels Bohrweg, Ehrenfestweg, Universitair Sportcentrum
Zone Centrum
Toegang parkeergarages Maliebaan Zuid en Maliebaan Noord

Parkeren voor gastmedewerkers, bezoekers en opdrachtnemers

U kunt gastmedewerkers, bezoekers en opdrachtnemers helpen om een parkeerplek te vinden nabij een van de universiteitslocaties. Bekijk hoe u dit regelt.

Parkeren in Den Haag

In Den Haag zijn geen parkeerplaatsen voor medewerkers en/of gasten. U kunt (betaald) parkeren in de parkeergarages Spui, Plein, Muzenhof of Schedeldoekshaven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.