Universiteit Leiden

nl en

Fietsen

Kom je met de fiets naar je werk?Dan kun je gebruik maken van de fietsenrekken of afgesloten fietsenstallingen van de universiteit. Voor een afgesloten stalling heb je toegang nodig via je LU-Card. Bij sommige locaties kun je ook een dienstfiets lenen.

Fietsenstalling

Op de terreinen bij de gebouwen zijn fietsenrekken aanwezig. Stal hierin je fiets of gebruik de afgesloten fietsenstalling. Deze is uitsluitend voor medewerkers  van de universiteit. Je hebt hiervoor wel toegang nodig via je LU-Card. 

In verband met veiligheid is het uitsluitend toegestaan fietsen in de fietsenrekken neer te zetten. Dus plaats je fiets niet op de stoep, voor ingangen van gebouwen of in gebouwen. De universiteit is niet aansprakelijk voor diefstal of vernieling van fietsen.

Dienstfietsen

Bij sommige locaties kun je een dienstfiets lenen. Heb je een dienstfiets nodig? Dan kun je een fietssleutel ophalen bij de receptie. Dienstfietsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd en moeten dezelfde dag weer worden teruggebracht.

Op het terrein van WSD zijn verschillende onbewaakte fietsenstallingen aanwezig rondom de gebouwen. Daarnaast zijn er drie fietsenstallingen beschikbaar, uitsluitend voor medewerkers van de faculteit. Deze bevinden zich in de kelder van het Lipsius Gebouw (entree via Paterstraate), voor Matthias de Vrieshof  en voor P.N. van Eyckhof en Van Wijkplaats. De deur van de fietsenstalling is te openen met uw kamersleutel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.