Universiteit Leiden

nl en

E-mail

Heeft u uitbreiding van uw e-mailopslag nodig? Wilt u met uw collega's een gezamelijk e-mailadres beheren? Bekijk hier de mogelijkheden van e-mail.

Outlook en webmail

Via Outlook heeft u toegang tot uw werkmail op uw computerwerkplek. Als u niet op uw werkplek zit, kunt u met uw ULCN-account toegang krijgen tot uw werkmail via webmail. 

Inloggen webmail

Gezamenlijke mailbox

Als u met meerdere collega's één e-mailadres wilt beheren, kunt u om een functionele mailbox vragen.

U kunt uw gezamenlijke mailbox makkelijk van thuis bereiken via webmail, lees hier meer informatie.

Heeft u inmiddels toegang tot een functionele mailbox? Dan kunt u de mailbox koppelen aan uw persoonlijke mailbox in Outlook. Ook kunt u de opslagcapaciteit verhogen met 5 GB.

Archief en opslag

U heeft standaard 1,95 GB opslagruimte tot uw beschikking. Daarnaast beschikt u over een e-mailarchiefmap van 10 GB. Wanneer uw mailbox vol dreigt te raken, krijgt u per mail een waarschuwing. U kunt overschrijding van uw e-mail opslagruimte als volgt proberen te voorkomen: 

  • Bewaar grote bijlagen uit mailtjes op bijvoorbeeld uw persoonlijke schijf en verwijder de mailtjes uit uw mailbox. 
  • Archiveer e-mail naar uw e-mailarchiefmap.
  • Verwijder regelmatig overbodige e-mail.
  • Leeg regelmatig de mappen met verzonden mail en deleted items.

Als uw mailbox en archiefmap toch helemaal vol zijn en u ziet geen mogelijkheden uw e-mail box verder op te schonen, kunt u vragen om uitbreiding van uw opslagruimte. De opslagruimte van uw mailbox wordt dan met 1 GB vergroot. 

Spam

Het kan gebeuren dat mail ten onrechte in uw spamfilter terecht komt of dat u juist veel spam in uw reguliere inbox ontvangt. U kunt in zo'n geval vragen om een aanpassing van uw spamfilter.

E-mail distributielijst

Als u regelmatig een groep mensen binnen de universiteit een e-mail stuurt, kunt u hier een e-mail distributielijst voor aanvragen. Wanneer een e-mail aan deze distributielijst wordt gestuurd, ontvangen alle leden van de lijst deze e-mail.

Het e-mailadres van een distributielijst verschijnt vetgedrukt in uw adressenlijst van Outlook onder de naam van uw faculteit of eenheid.

uMail

Bij indiensttreding krijgt u naast uw werkmail ook een uMail-account. De universiteit gebruikt uMail in de communicatie met studenten. In de regel zult u uw uMail-account als medewerker niet veel gebruiken, omdat alle communicatie verloopt via uw werkmailbox. Alle mailberichten die naar uw uMailbox worden gestuurd, worden afgeleverd in de inbox van uw werkmailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.