Universiteit Leiden

nl en

E-mail

Heb je meer opslagruimte nodig voor je e-mail ? Wil je metcollega's een gezamelijk e-mailadres beheren? Bekijk hier de mogelijkheden.

Outlook en webmail

Via Outlook heb je toegang tot je werkmail op je computerwerkplek. Als je niet op uje werkplek zit, kun je met je ULCN-account toegang krijgen tot je werkmail via webmail. 

Inloggen webmail

Gezamenlijke mailbox

Archief en opslag

Standaard krijg je 1,95 GB opslagruimte. Daarnaast heb je een e-mailarchiefmap van 10 GB. Als je mailbox vol dreigt te raken, krijg je per mail een waarschuwing. Voorkom overschrijding van je e-mail-opslagruimte als volgt: 

  • Bewaar grote bijlagen uit mailtjes bijvoorbeeld op je persoonlijke schijf en verwijder de mailtjes uit je mailbox. 
  • Archiveer e-mail naar je e-mailarchiefmap.
  • Verwijder regelmatig overbodige e-mail.
  • Leeg regelmatig de mappen met verzonden mail en deleted items.

Zitten je mailbox en archiefmap toch helemaal en lukt het niet je mailbox verder op te schonen? Vraag dan om uitbreiding van je opslagruimte. De opslagruimte van je mailbox wordt dan met 1 GB vergroot. 

Spam

Het kan gebeuren dat mail ten onrechte in je spamfilter terecht komt of dat je juist veel spam in je reguliere inbox ontvangt. Vraag in zo'n geval om een aanpassing van je spamfilter.

E-mail distributielijst

Stuur je regelmatig een groep mensen binnen de universiteit een e-mail? Dan kun je voor die groep een e-mail-distributielijst aanvragen.

  • Stuur je een mail aan deze distributielijst? Dan ontvangen alle leden op de lijst deze e-mail.
  • Het e-mailadres van een distributielijst verschijnt vetgedrukt in je Outlook-adressenlijst onder de naam van je faculteit of eenheid.

uMail

Bij indiensttreding krijg je naast je werkmailaccount ook een uMail-account. De universiteit gebruikt uMail om te communiceren met studenten. Waarschijnlijk zul je je uMail-account niet veel gebruiken, omdat alle communicatie verloopt via je werkmailbox. Alle mailberichten die in je uMailbox komen, worden ook afgeleverd in de inbox van je werkmail.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.