Universiteit Leiden

nl en

Schijfruimte en dataherstel

U heeft op uw werkplek standaard een beperkte hoeveelheid schijfruimte. Als u uw schijfruimte wilt uitbreiden, zijn er verschillende opties. Het ISSC kan u daarnaast ondersteunen als u bestanden bent kwijtgeraakt.

Persoonlijke opslag

U krijgt standaard 25 GB aan schijfruimte om data op te slaan op uw persoonlijke schijf (de P-schijf). Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u uitbreiding aanvragen. Er wordt maximaal 50 GB aan schijfruimte per medewerker beschikbaar gesteld.

Gedeelde schijven

De opslagruimte van gedeelde schijven wordt automatisch vergroot wanneer de maximale schijfruimte bereikt wordt. U hoeft hiervoor geen uitbreiding aan te vragen.

E-mail opslag

Elk standaard e-mailaccount beschikt over een maximale opslagruimte van 1,95 GB. Daarnaast beschikt u over een e-mailarchiefmap van 10 GB. Wanneer uw mailbox vol dreigt te raken, krijgt u per mail een waarschuwing. U kunt overschrijding van uw e-mail opslagruimte als volgt proberen te voorkomen: 

  • Bewaar grote bijlagen uit mailtjes op bijvoorbeeld uw persoonlijke schijf en verwijder de mailtjes uit uw mailbox. 

  • Archiveer e-mail naar uw e-mailarchiefmap
  • 
Verwijder regelmatig overbodige e-mail.
  • Leeg regelmatig de mappen met verzonden mail en deleted items.

Als uw mailbox en archiefmap toch helemaal vol zijn en u ziet geen mogelijkheden uw e-mail box verder op te schonen, kunt u vragen om uitbreiding van uw opslagruimte. De opslagruimte van uw mailbox wordt dan met 1 GB vergroot. De schijfruimte van een functionele mailbox kan met 5 GB worden vergroot.

Bulkopslag

Heeft u te maken met grote hoeveelheden data voor bijvoorbeeld het uitvoeren van onderzoek of voor projecten of multimediatoepassingen? Dan kunt u tegen betaling om bulkopslag vragen via het ISSC. De bulkopslag wordt per terabyte (TB) beschikbaar gesteld. 1 TB opslagruimte kost €410,- per jaar.

Alle aanvragen worden beoordeeld door uw ICT-contactpersoon.

Data herstellen

Heeft u per ongeluk belangrijke bestanden of mailtjes weggegooid? Dan kunt u eerst proberen ze zelf terug te halen. Volg hiervoor een van onderstaande handleidingen: 

Als het niet lukt om uw data op deze manier te herstellen, kan het ISSC u wellicht ook helpen via een aanvraag dataherstel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie