Universiteit Leiden

nl en

Webformulieren maken

Met Formdesk kun je online formulieren maken. Gebruik de tool bijvoorbeeld voor inschrijvingen voor evenementen en het opvragen van feedback.

Inloggen

Log in op Formdesk met je Formdesk-account.

Ga naar Formdesk

Heb je een programma nodig met uitgebreidere mogelijkheden? Met Qualtrics-enquêtesoftware kun je online vragenlijsten maken voor gebruik in je onderzoek. Qualtrics beschikt over verschillende vraagsoorten, vertakkingslogica en de mogelijkheid om resultaten te exporteren naar statistische software zoals SPSS.

Hoe vraag je een account of een nieuw wachtwoord voor Formdesk aan?

Wat is er mogelijk in Formdesk?

Op de website van Formdesk staan alle mogelijkheden van de tool uitgelegd. Je kunt er bijvoorbeeld lezen hoe je:

  • een bevestigingsmail instelt,
  • een maximum aantal respondenten instelt, 
  • een vervaldatum per formulier instelt.

Ook vind je er voorbeeldformulieren die je kunt kopiëren naar je eigen account. 

Wil je een formulier op de website van de universiteit plaatsen? Neem dan contact op met de webredactie van je faculteit/eenheid.

Wat is de standaard bewaartermijn van formulieren in Formdesk?

Heb je formulieren in Formdesk aangemaakt? Dan geldt een bewaartermijn van 6 maanden (om precies te zijn 183 dagen). Dit geldt niet voor de formulieren die je hebt gemaakt, maar voor de gegevens die je met de formulieren hebt verzameld. Het opschonen van de data gebeurt automatisch, dus je hoeft er niks voor te doen.

Vragen?

Neem bij vragen over het gebruik van Formdesk contact op met de Helpdesk ISSC.

Verwerking persoonsgegevens

Als je met Formdesk werkt, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met gegevens die te herleiden zijn tot een persoon. Bij de verwerking van de persoonsgegevens moet je de wettelijke bescherming van deze gegevens en het informatiebeveiligingsbeleid van de universiteit in acht te nemen. Meer hierover in Formdesk en AVG: waar let u op?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.