Universiteit Leiden

nl en

Remote werkplek

Met de remote werkplek heeft u vanuit elke locatie toegang tot uw universitaire werkplek. Zo kunt u ook op afstand bij onder andere uw bestanden op uw persoonlijke schijf, uw e-mail, universitaire informatiesystemen zoals SAP Self Service en de desktop van de PC op uw werkplek.

Let op! Het is meestal handiger om Office 365 te gebruiken. Alleen als u met SAP of Hippo werkt gebruikt u remote werkplek. In ons dossier Thuiswerken in tijden van corona vindt u alle informatie over thuiswerken. 

Om gebruik te kunnen maken van uw remote werkplek heeft u een ULCN-account nodig. U kunt met zowel Windows, macOS als Linux inloggen. 

Remote werkplek openen

Inloggen op uw remote werkplek.

Inloggen

Lokale instellingen en automatisch uitloggen

Uw remote werkplek is niet helemaal hetzelfde als uw universitaire werkplek. Zo worden lokale instellingen als achtergrondafbeeldingen of bladwijzers niet gesynchroniseerd. Lokaal aangesloten printers en netwerkprinters zijn wel gekoppeld aan de remote werkplek.

Als u twee uur lang inactief bent op uw remote werkplek, wordt de verbinding verbroken. De vensters die u open had staan, blijven wel open. Als u opnieuw inlogt, kunt u weer verder werken. Na drie uur inactiviteit worden ook alle openstaande vensters gesloten. U heeft daarna nog drie uur om opnieuw in te loggen en deze te herstellen. Na zes uur inactiviteit bent u niet opgeslagen werk kwijt.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij uw remote werkplek? U vindt informatie in de helpdesk portal

Waar vind ik een flexplek?

Schouwburgstraat

In de Schouwburgstraat kun je bij FGGA een flexplek vinden op de volgende etages:

A2.06
2x flexplekken (achterin de zaal) en 2x concentratiewerkplekken. Overleg s.v.p. eerst even met de aanwezige medewerkers.
A-vleugel, 3e etage
12x flexplekken om in stilte te werken (6x met pc en 6x voor laptop of tablet), in overleg met het secretariaat (kamer A3.03) te gebruiken. NB: hier niet bellen of praten!
B-vleugel, 1e en 2e etage
Diverse werkplekken. Wanneer deze niet bezet zijn, kan hier geflext worden. Graag in overleg met het secretariaat op kamer B1.03.

Wijnhaven

In de Wijnhaven kun je bij FGGA een flexplek vinden op de vierde etage. Loop s.v.p. eerst even naar de secretariaten van ISGA (4.04) en BSK (4.80). Zij kunnen je helpen met het zoeken naar een flexplek.

LUC

De vierde etage van het LUC is voor stafleden. De medewerkers van de Student Information Desk (tussen kamer 4.43 en 4.44) helpen je graag met het zoeken naar een flexplek.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.