Universiteit Leiden

nl en

Uw account

Iedere medewerker van de Universiteit Leiden krijgt een ULCN-account. Met dit ULCN-account logt u in op uw computer, het wifi-netwerk en diverse andere ICT-systemen.

Account aanvragen

Als u bij de universiteit in dienst komt, ontvangt u automatisch een e-mail of brief met uw ULCN inloggegevens. U hoeft niet zelf een account aan te vragen. U ontvangt uw accountgegevens op het correspondentieadres of het (niet-universitaire) e-mailadres die u heeft opgegeven bij de personeelsadministratie.

Na het ontvangen van de brief of e-mail kunt u uw account niet meteen gebruiken. Afhankelijk van de brief die u ontvangt moet u eerst uw account activeren of uw wachtwoord wijzigen. U moet daarnaast uw account op de juiste manier inrichten, zodat u in de toekomst zonder tussenkomst van een helpdesk uw account kan beheren.

Een account aanvragen voor een gast of externe medewerker

Heeft u een gast die slechts beperkte ICT-voorzieningen nodig heeft? Dan kunt u een ULCN-account aanvragen via uw GMS-contactpersoon. Heeft uw gast of externe bezoeker behoefte aan meer voorzieningen, zoals toegang tot netwerkschijven? Vraag een gastaccount aan via het Serviceplein.

Account behouden als u uit dienst gaat

U kunt 90 dagen voor aanvang tot 60 dagen na beëindiging van uw aanstelling gebruikmaken van uw account. Wilt u uw account langer gebruiken (bijvoorbeeld na pensionering)? Uw leidinggevende kan in dit geval een account voor u aanvragen via het Serviceplein.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.