Universiteit Leiden

nl en

Sietze Norder in verschillende media over zijn boek 'De wereld in het klein'

Het nieuwe boek 'De wereld in het klein' van Sietze Norder, biogeograaf en onderzoeker, heeft een aantal positieve recensies gekregen in verschillende media. Het boek vertelt aan de hand van eilanden de geschiedenis van het leven op aarde.

‘De isolatie van een eiland is verleden tijd, vertelt Norder in De wereld in het klein. Norders boek gaat niet alleen over de natuur, maar ook over mensen die eilanden koloniseerden, lokale culturen en de historische specerijenhandel. Die verzameling klinkt misschien te breed: hoe hou je een boek samenhangend dat zowel gaat over de Nederlandse monopolie op nootmuskaat als over de succesvolle invasie van de geit? Norder krijgt het voor elkaar. Hij benadert op alle mogelijke manieren het centrale thema, het eiland, en weet die ongewone reis boeiend te houden,’ aldus de recensie in het tijdschrift New Scientist. 

Meer weten?

Lees dan de volledige recensie op de website van New Scientist. Ook de National Geograpic Travaler heeft in de tweede editie van dit jaar een recensie over Norders boek in de rubriek ‘culturele baggage’ geschreven. In de mei-editie van Zeilen Magazine is ook aandacht besteed aan het boek van Norder.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.