Universiteit Leiden

nl en

Ronny Boogaart bij Omroep Zeeland over het veranderende Zeeuwse dialect

Ronny Boogaart, universitair docent taalkunde én geboren en getogen Zeeuw, is door Omroep Zeeland geïnterviewd over het veranderende Zeeuwse dialect. Is het nieuwe taalgebruik erg?

Dat vindt Boogaart van niet. ‘Ik ben geen taalpurist als taalkundige. Als taalkundigen houden ons wel bezig met wat mensen goed en fout vinden, maar zelf zeggen wij daar eigenlijk niet zoveel over. Wij onderzoeken wat er allemaal gebeurt,’ vertelt hij. ‘Nieuwe generaties gaan ermee aan de haal en we zijn bovendien geen kleine geïsoleerde gemeenschap meer.’ Dit lijkt het welbekende cliché te bevestigen: als een taal verandert, dan leeft de taal.

Meer weten?

Lees dan het volledige artikel op de website van Omroep Zeeland.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.