Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen bij RTL Nieuws over dubbele standaard in behandeling van vluchtelingen

Het is een verwijt dat regelmatig opduikt op social media: vluchtelingen uit Oekraïne zouden enthousiaster in Nederland worden onthaald dan vluchtelingen uit andere landen. Voor RTL Nieuws duidt hoogleraar Leo Lucassen deze kritiek.

Volgens Lucassen is er inderdaad sprake van een dubbele standaard, maar is het verschil in behandeling minder groot dan mensen soms denken. 'Maar we moeten ook niet vergeten dat er in september en oktober 2015 behoorlijk veel enthousiasme en gastvrijheid was toen grote aantallen Syrische vluchtelingen deze kant op kwamen.'

Meer weten?

Het hele artikel is te lezen op de website van RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.