Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen in Trouw over mogelijke verbeteringen vluchtelingenopvang

Hoe kan de opvang van vluchtelingen beter? Op die vraag geeft hoogleraar Leo Lucassen antwoord in Trouw.

De afgelopen weken was regelmatig in het nieuws dat de bestaande opvang vol zit, terwijl het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Coa) slechts met moeite nieuwe bedden vindt. Volgens Lucassen is het praktisch mogelijk om de opvang stabieler te regelen, maar is het een bewuste politieke keuze om dit niet te doen. ‘Al vanaf de jaren zestig klinkt de mantra van ‘de aanzuigende werking’, het idee dat hier meer mensen naartoe komen als de opvang goed is. Terwijl, voor zover er onderzoek naar is gedaan, er geen bewijs is dat dit zo werkt.

Meer weten?

Het hele artikel is te lezen op de website van Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.