Universiteit Leiden

nl en

Nikki Ikani in The New Voice of Ukraine over de Oekraïnse aanvraag van EU-lidmaatschap

Oekraïne staat op het punt kandidaat-lidstaat van de EU te worden, maar problemen met corruptie en de rechtsstaat kunnen de Europese integratieaspiraties elk moment dwarsbomen: zowel nu als op de lange weg naar het lidmaatschap.

Als Oekräine de status kandidaat-lidstaat van de EU wil bemachtigen, zal het land aan bepaalde voorwaarden met betrekking tot de rechtsstaat en de anticorruptiewetgeving moeten voldoen. Nikki Ikani, universitair docent Intelligence & Security, vindt het waarschijnlijk dat er moet worden voldaan aan deze voorwaarden vóórdat Oekraïne de volgende stap zet in het EU-toetredingsproces. Ikani: ‘Dit lijkt de meest waarschijnlijke optie, omdat de EU zo - in de woorden van Von der Leyen tijdens een persconferentie met Zelensky - Oekraïne kan steunen op zijn Europese weg en tegelijkertijd kan benadrukken dat Oekraïne aanvullende hervormingen nodig heeft om volwaardig lid van de EU te kunnen worden.’

Lees hier het hele artikel (in het Oekraïns) 

Dr. Nikki Ikani is universitair docent Intelligence & Security. Haar onderzoek richt zich op het snijvlak tussen de internationale betrekkingen, de bestuurskunde en inlichtingen, met name omtrent het buitenlandbeleid van de Europese Unie. Haar overkoepelende onderzoeksvraag is hoe kennis en inlichtingen worden geproduceerd en ontvangen door beleidsmakers in Europese politieke arena's, met name ten tijde van crisis. Haar boek 'Crisis and change in European Union foreign policy' zal worden gepubliceerd door Manchester University Press in 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.