Universiteit Leiden

nl en

Gert Oostindie in Trouw over nucleaire dreiging Rusland

De huidige nucleaire dreiging van Rusland is op verschillende punten te vergelijken met die ten tijde van de Cubacrisis, het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Dat stelt emeritus hoogleraar Gert Oostindie in Trouw.

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden is het ‘armageddon’ nu net zo dichtbij als tijdens de Cubacrisis. Oostindie onderschrijft die opvatting, al zijn er volgens hem wel duidelijke verschillen tussen de twee perioden. ‘Rusland is namelijk niet meer in opkomst, maar in verval. En de onberekenbaarheid ligt nu bij één man, die ook nog eens zijn persoonlijke reputatie heeft verbonden aan de huidige oorlog.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van Trouw ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.