Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker bij NOS over de ‘Westerse onderschatting van Noord-Korea’

De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Choe Son Hui was in Rusland om te praten over verdere samenwerking. Hoogleraar Remco Breuker duidde het voorval voor de NOS.

Breuker vindt dat het Westen compleet onderschat waar Noord-Korea mee bezig is: ‘Kijk naar wat er nu aan wapens wordt geproduceerd, zowel voor eigen gebruik als voor verkoop naar de rest van de wereld. Noord-Korea maakt zich op voor een oorlog met Zuid-Korea.’

Rusland profiteert van de Noord-Koreaanse wapenproductie. Betere raketten zouden de Russen kunnen helpen in de oorlog met Oekraïne. Noord-Korea op haar beurt krijgt er gas, olie en geld voor terug. ‘Maar bovenal krijgen ze Russische technologie en een bondgenoot’, vertelt Breuker.

Meer weten?

Lees hier het hele artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.