Blackboardcursussen zijn beschikbaar voor studenten

1 september 2017

Alle Blackboard-modules voor het eerste semester staan klaar voor gebruik. Ze staan open voor studenten, zodat zij zich kunnen inschrijven. Zij hebben allemaal de studentenhandleiding toegestuurd gekregen. Mocht u uw cursus missen of andere vragen hebben, neem dan contact op met de Blackboard helpdesk op blackboard@hum.leidenuniv.nl.

Auteursrecht

De artikelen, teksten, enz. die u op Blackboard plaatst, moeten voldoen aan de daarvoor bestaande richtlijnen i.v.m. auteursrecht. ‘Korte’ overnames zijn toegestaan vanwege de zgn. Reader-regeling. Voor ‘lange’ overnames moet u (uw instituut) betalen of u laat een papieren reader drukken en verrekent de kosten in de aanschafprijs. Wat ‘korte’ en ‘lange’ overnames precies zijn, staat uitgelegd op de website van het Auteursrechteninformatiepunt van de UBL. Het kan ook zijn dat de uitgever posten op Blackboard toestaat; zie hiervoor de Gebruiksvoorwaarden gelicentieerde digitale bronnen. Bij overtreding kan de Stichting PRO aan de faculteit en daarmee aan uw instituut een boete opleggen. Het beste is om niet de artikelen zelf op Blackboard te plaatsen, maar ernaar te linken. Dat is in ieder geval goed mogelijk met open access publicaties.