Universiteit selecteert Learning Management Systeem

17 oktober 2017

De universiteit doorloopt een aanbestedingstraject voor een Learning Management Systeem (LMS). Ons huidige LMS is Blackboard.

Eisen en wensen

De universiteit heeft, met de input van alle faculteiten, een Programma van Eisen en Wensen opgesteld voor het nieuwe LMS. Een multidisciplinair team zal de ingediende offertes nu gaan beoordelen.

Studenttesters gezocht

De  gebruikersvriendelijkheid van de verschillende LMS systemen wordt getest door teams bestaande uit docenten, studenten en (functioneel) beheerders/coördinatoren. We zoeken hiervoor nog studenten. Ben je een student en wil je meedoen? Geef je dan op vóór 1 november 2017 via lmsproject@bb.leidenuniv.nl.

Keuze en implementatie

De beoordelingen van het multidisciplinaire beoordelingsteam en de uitkomsten van de gebruikerstesten resulteren in een ranking van leveranciers en systemen. In maart 2018 zal op basis van die ranking een definitieve keuze worden gemaakt en start het implementatietraject. Het is de verwachting dat we vanaf september 2019 kunnen gaan werken met het gekozen LMS.