Uw weg vinden op de nieuwe universitaire website

30 januari 2018

Hoe vindt u als medewerker uw weg in de nieuwe website? Sinds 1 januari 2018 heeft de Universiteit Leiden een volledig vernieuwde website. Enkele tips over het gebruik van de website zodat u sneller vindt wat u zoekt.

Begin op de juiste website

De mogelijke ‘zoekvragen’ van bezoekers vormen het uitgangspunt voor de indeling van de nieuwe website. Omdat interne bezoekers (medewerkers en studenten) vaak andere informatie nodig hebben dan externe bezoekers, is er voor elke doelgroep een aparte website gemaakt. Dit heeft geleid tot vijf websites, elk beschikbaar in het Nederlands en Engels:

• www.universiteitleiden.nl: de publieke website is gericht op externe bezoekers, waaronder studiekiezers, alumni, journalisten.
  • www.student.universiteitleiden.nl: de studentenwebsite bevat universiteitsbrede én opleidingsspecifieke informatie voor huidige studenten, zoals onderwijsinformatie, roosters en studiebegeleiding.
  • www.medewerkers.universiteitleiden.nl: de medewerkerswebsite bevat interne mededelingen en informatie voor medewerkers over onder meer personeelszaken, voorzieningen en onderwijs- en onderzoeksondersteuning.
  • www.organisatiegids.universiteitleiden: de organisatiegids is bedoeld voor zowel interne als externe bezoekers en bevat organisatorische informatie over bijvoorbeeld  ondersteunende eenheden, medezeggenschap en reglementen.
  • www.bibliotheek.universiteitleiden.nl: de bibliotheekwebsite bevat informatie voor interne en externe gebruikers van de bibliotheken en biedt toegang tot de catalogus en andere bibliotheeksystemen.

Dus bent u als medewerker op zoek naar interne informatie, gebruik dan niet de universitaire of facultaire homepage als startpunt, maar de medewerkerswebsite.

Log in om informatie op maat te zien

De medewerkerswebsite is grotendeels openbaar toegankelijk, maar als medewerker kunt u inloggen met uw ULCN-account. Daarmee krijgt u álle informatie: ook afgeschermde pagina’s en relevante mededelingen, nieuws- en agendaberichten. Verder krijgt u aanvullende informatie van uw faculteit of eenheid bij onderwerpen waar dat van toepassing is. Als u meerdere aanstellingen heeft, ziet u de informatie op basis van uw eerste aanstelling. Het is altijd mogelijk om handmatig een ander organisatieonderdeel te kiezen.

Gebruik de zoekfunctie binnen de medewerkerswebsite

Veel onderwerpen op de medewerkerswebsite zijn te vinden via het thematische menu (linksboven), met rubrieken als P&O, Financiën & Inkoop, Gebouwen & Faciliteiten. Daarnaast bevat de website uiteraard een zoekfunctie. Als u interne informatie zoekt, is het wel van belang dat u de zoekbalk op de medewerkerswebsite gebruikt. In de nieuwe indeling heeft elk van de vijf bovengenoemde websites namelijk een aparte zoekfunctie. Zoeken op interne onderwerpen via de universitaire homepage zal dus meestal geen resultaat opleveren.

Helaas blijken sommige onderwerpen op dit moment nog moeilijk vindbaar, zelfs als u binnen de medewerkerswebsite begint met zoeken. Dit heeft te maken met technische beperkingen. Om dit op te lossen zal de website een geheel nieuwe zoekfunctie krijgen. Deze zal naar verwachting begin april beschikbaar zijn.

Zoek personen op voor- of achternaam

Iedere medewerker heeft een ‘profielpagina’ op de website, met onder meer het werkadres, telefoonnummer en e-mailadres. Als u de contactgegevens van een collega zoekt, kunt u de zoekfunctie gebruiken op elk van de vijf websites. Zoeken is mogelijk op achternaam, voornaam, of de combinatie van voornaam en achternaam. Meestal komt u eerst op een overzichtspagina waarop maximaal drie personen getoond worden. Via de link daaronder (‘alle resultaten’) ziet u alle gevonden medewerkers.

Doorontwikkeling

De afgelopen jaren zijn stapsgewijs alle onderdelen van de website aangepakt: inhoud, indeling, vormgeving en techniek. De inhoud van zo’n 70 oude websites is opgeschoond en overgezet naar de nieuwe website. Hoewel dit vernieuwingsproject nu is afgerond, is de website niet ‘af’. Teksten op de website worden waar nodig aangevuld of verbeterd. Het technische team bij het ISSC werkt aan de doorontwikkeling van de onderliggende systemen. En de komende maanden wordt een nieuwe zoekfunctie geïnstalleerd.

Vragen?

Heeft u vragen over de medewerkerswebsite? Mail dan naar medewerkersportal@leidenuniv.nl of neem contact op met de hoofdredacteur van uw faculteit of eenheid.

Startpagina van de medewerkerswebsite.
Startpagina van de medewerkerswebsite