Facilitair

Uw koffiebeker wil meer dan één keer gebruikt worden

11 mei 2018

‘Re-use me’. Dat staat binnenkort op de bekers van de koffieautomaten. Met dit nieuwe ontwerp roept de universiteit studenten en medewerkers op om de bekers ook voor de volgende kop te gebruiken.

Minder afval

Jaarlijks verbruiken we veel bekers uit de universitaire koffieautomaten. Door elk bekertje minstens één keer opnieuw te gebruiken, kunnen we samen een enorme afvalreductie realiseren. De kartonnen beker is vorig jaar in alle koffieautomaten geïntroduceerd en perfect om te gebruiken voor de volgende kop koffie of thee. Met de opdruk ‘Re-use me’ wil dit nieuwe ontwerp studenten en medewerkers daaraan herinneren.

Wanneer u toe bent aan een nieuwe beker, kunt u de vorige bij de afvalstroom voor koffiebekers (zwart) deponeren.

Hoe hergebruik ik mijn beker in de automaten?

De procedure om bekers opnieuw te gebruiken is hetzelfde als wanneer u een eigen beker in de koffieautomaten zet. Gebruik altijd een beker met een witte of lichtgekleurde binnenkant zodat de sensor van de automaat deze kan herkennen. Zet de beker op het plateau en wacht tot het kopje bovenin het scherm blauw wordt. Zodra dat blauw is, herkent de automaat uw beker en wordt er niet een nieuwe beker uitgegeven.

Geen koffie en thee in wasbak of toilet

Gelieve bekers koffie en thee niet te legen in de wasbakken of toiletten. Koffie en thee laten vlekken achter die alleen chemisch verwijderd kunnen worden.