Student Support Services nieuwe naam voor SSO

3 mei 2018

Vanaf maandag 7 mei gaat de afdeling Studie- en Studentenondersteuning verder onder de naam: Student Support Services. Aanleiding daarvoor is de behoefte om één herkenbare naam te gebruiken voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige studenten en in te spelen op de komst van het Student Centre in Den Haag.

Wie vanaf 7 mei belt met de afdeling, zal de nieuwe naam ‘Student Support Services’, ofwel de korte versie ‘Student Support’ horen. Ook op de website van de Universiteit Leiden zal de oude naam worden vervangen. Aanpassing van het drukwerk zal na de zomer plaatsvinden.

Ook in Plexus zal vanaf 7 mei de naam Student Support Services op de bewegwijzering te vinden zijn en het nieuwe Student Centre in Den Haag krijgt dezelfde bewegwijzering. Omdat er in de nabije toekomst dus op twee locaties Student Support Services worden aangeboden, zal de naam PITSstop vervallen. Er zal in teksten worden verwezen naar (de balie van) ‘Student Support Services in Plexus, Leiden’ en (de balie van) ‘Student Support Services in het Student Centre Den Haag’. Drukwerk zal na de zomer worden herzien.

Bij de afdeling Student Support Services werken onder andere de studentenpsychologen, studiekeuze- en loopbaanadviseurs en studentendecanen, maar ook International student advisers, medewerkers van het Meeting Point en de coördinatoren van de introductieweken. Het komende jaar is één van de prioriteiten van de afdeling het verder ontwikkelen van diensten en producten die aansluiten bij de behoeftes van internationale studenten, naast het beschikbaar maken van expertise en ervaringen voor faculteiten, beleidsmakers en studieadviseurs.