Academische Zaken wordt Strategie en Academische Zaken (SAZ)

26 juni 2018

Vanaf juni 2018 gaat de directie Academische Zaken verder onder de naam: Strategie en Academische Zaken (SAZ). De nieuwe naam geeft beter aan waar de directie voor staat en wat de ambitie is.

Strategie en praktische uitwerking

Samen met het College van Bestuur, de faculteiten, de instituten en de expertisecentra formuleert en evalueert zij de universitaire strategie op onderwijs, onderzoek, internationalisering en valorisatie. Daarnaast is de directie SAZ verantwoordelijk voor het aansturen van strategische projecten of programma’s.

Bij de directie SAZ werken beleidsmedewerkers en regiocoördinatoren. Zij zijn onder andere betrokken bij:

• de kwaliteitszorg van het onderwijs
  • het internationaliseren van het onderwijs
  • het ontwikkelen van de onderzoeksprofileringsgebieden
  • het opstellen van het instellingsplan
  • het internationale regiobeleid
  • het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit

Versterken samenwerking faculteiten

De komende tijd zal de directie SAZ zich verder ontwikkelen als strategie- en beleidsdirectie, waarbij het versterken van de samenwerking met de faculteiten voorop staat.

Erik van Keulen vervult op dit moment de functie van interim-directeur. Het College van Bestuur werft een nieuwe directeur Strategie en Academische Zaken.