Facilitair

Informatieborden afvalscheiding zijn vernieuwd

11 juni 2018

Een derde van de leden van het Universiteit Leiden Panel vond de informatieborden bij de gescheiden afvalbakken onduidelijk. De universiteit speelt daar nu op in met een ontwerp dat minder tekst en tóch meer informatie bevat.

In de enquête van april werden leden van het Universiteit Leiden Panel bevraagd naar hun mening over de informatieborden van de afvalscheidstations. Veelgehoorde terugkoppeling was ‘teveel tekst’ (of leeswerk) en ‘Niet aangeven wat er wel én niet in mag.’ Met deze en vele andere terugkoppeling is de universiteit aan de slag gegaan om tot deze nieuwe borden te komen.

De nieuwe borden behouden de door Rijkswaterstaat vastgestelde kleur per afvalstroom en zijn modern en rustig. Elke stroom wordt benoemd met een korte, maar krachtige benaming. Samen met deze kop geven de iconen in één oogopslag aan wat wél welkom is in de bak. Als u toch twijfelt, kunt u uw afval beter bij het restafval gooien. Als u namelijk de stroom ‘vervuilt’, wordt deze door de afvalverwerker afgekeurd en helaas alsnog verbrand.

De universiteit is erg benieuwd naar uw mening over de nieuwe informatieborden. Meld u aan voor het Universiteit Leiden Panel en neem deel aan het panel dat in september en oktober uitgestuurd wordt.