P&O

Resultaten Personeelsmonitor en Promovendimonitor 2018

19 juni 2018

De resultaten van de personeelsmonitor en promovendimonitor 2018 zijn vanaf woensdag 20 juni beschikbaar. Elke medewerker ontvangt per mail een link met toegang tot de resultaten. Via een overzichtelijk dashboard zijn de resultaten van de gehele universiteit en van de eigen eenheid zichtbaar. De positieve punten en aandachtspunten worden uitgelicht en medewerkers worden uitgenodigd gebruik te maken van tips die gegeven worden bij specifieke thema’s.

Tevreden

De personeelsmonitor werd in april door 57,1% van de medewerkers ingevuld. De resultaten laten zien dat de medewerkers van de universiteit over het algemeen tevreden, bevlogen en vitaal zijn. Daarnaast wordt de ruimte voor autonomie gewaardeerd.

Werkdruk

Vergeleken met  andere Nederlandse universiteiten scoort de Universiteit Leiden op onderdelen meestal gelijk of zelfs wat hoger. Een aantal thema’s waaronder sociale veiligheid en werkdruk vragen (nog steeds) universiteitsbreed aandacht.

Daarnaast zijn er aandachtspunten voor specifieke organisatie-onderdelen.

Promovendi

Ook de promovendi zijn over het algemeen tevreden als het gaat om begeleiding, interactie met collega’s en de eigen persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit de promovendimonitor, die werd ingevuld door 33,1% van de promovendi. Een punt van aandacht betreft de matige tevredenheid van promovendi over trainingen. Promovendi hebben middels de open vragen aangegeven aan welk type trainingen zij meer behoefte hebben.

Meer informatie

Ook op de medewerkerswebsite vindt u vanaf  20 juni de resultaten, samen met de onafhankelijke managementrapportage van het onderzoeksbureau Effectory, dat de monitors uitvoerde.