Breng onderwijsinnovatie in praktijk: call for proposals Comeniusprogramma

16 juli 2018

Bent u docent, heeft u ideeën over onderwijsinnovatie en wilt u dit idee in de praktijk brengen? Is er een project dat u wilt opzetten ten behoeve van de implementatie Onderwijsvisie? Dien dan een aanvraag in voor één van de Comeniusprogramma’s!

Als u wilt indienen in het Teaching Fellow programma of het Senior Fellow programma, dan kunt u  een aanvraag indienen binnen één van de volgende thema’s:

• International Classroom
  • Slimmer en beter leren met ICT
  • Studentenwelzijn
  • Vrij (over de volledige breedte van de Strategische agenda voor het Hoger Onderwijs)

De aanvraag voor het Leadership Fellow programma moet aansluiten bij de onderwijsvisie van de universiteit.

Comenius Teaching Fellow programma (€50.000)

Het Comenius Teaching Fellow programma is bedoeld voor beginnende onderwijsvernieuwers. U heeft minstens twee jaar onderwijservaring in het hoger onderwijs en een aanstelling van minstens 0,5 fte.

• 28 augustus: indienen intentieverklaring
  • 25 september: vooraanmelding
  • 27 november: indienen uitgewerkte aanvraag

Comenius Senior Fellow programma (€100.000)

Het Comenius Senior Fellow programma is bedoeld voor senior onderwijsvernieuwers. U heeft tenminste vijf jaar onderwijservaring in het hoger onderwijs, een aanstelling van minstens 0,5 fte en u toont ambitie op het gebied van (onderwijskundig) leiderschap en/of in het ontwikkelen en onderzoeken van onderwijs voor het eigen vakgebied of aandachtsgebied.

Elke faculteit (en ICLON, Honours Academy) mag één aanvraag indienen. Interesse voor dit programma? Meld het bij de vice-decaan van uw faculteit.

• 4 september: indienen van een intentieverklaring
  • 2 oktober: vooraanmelding
  • 4 december: indienen uitgewerkte aanvraag

Comenius Leadership Fellow programma (€250.000)

Het Comenius Leadership Fellow programma is bedoeld voor onderwijsvernieuwers die toonaangevend zijn. Je hebt tenminste zeven jaar onderwijservaring in het hoger onderwijs, een aanstelling van minstens 0,5 fte en bezet een coördinerende en/of bestuurlijke functie en kan vanuit deze positie, of door de samenstelling van het team waarbinnen je werkt de innovatie doorvoeren over de gehele reikwijdte van het voorgestelde project. Een aanvraag moet aansluiten bij de onderwijsvisie van de universiteit.

Omdat de universiteit maar één aanvraag mag doen zal er een selectie plaatsvinden. Elke faculteit (en ICLON, Honours Academy) mag één voorstel doen aan het CvB. Maak uw interesse tijdig bekend bij de vice-decaan van uw faculteit. Uiterlijk 14 augustus moeten de faculteiten hun kandidaat voordragen.

• 4 september: indienen intentieverklaring
  • 9 oktober: indienen uitgewerkte aanvraag

Aanvragen voor alle programma’s dient u in via ISAAC, de applicatie voor onderzoeksvoorstellen van NWO.

Vragen?

De coördinatie voor de Leidse aanvragen ligt bij de afdeling Strategie en Academische Zaken (SAZ). Meer informatie over het Comeniusprogramma? Neem contact op met Stas Brouwer.